De mooiste wintersport foto's - sneeuw - sneeuw - sneeuwFoto Friday: elke vrijdag verzamelen we de meeste inspirerende en mooiste foto’s die we afgelopen week voorbij zagen komen op Social Media. Gewoon, omdat we daar blij van worden en we hopen dat jij er ook blij van wordt!

Heb jij ook een mooie sneeuw foto die je met ons wilt delen? Stuur hem dan naar ons op, of tag ons via

In deze editie van foto friday allemaal foto’s van face shots.  Een face shot is een begrip dat wintersportfans gebruiken voor  het moment dat je door de poeder skiet of board en de sneeuw zo zacht is dat het in je gezicht komt. Als je de definitie van Face Shot opzoekt, dan krijg je de volgende definitie:

“A face shot occurs when snow sprays a skier or snowboarder’s face on a powder day. The snow must be deep and light enough and the rider must have sufficient speed to elevate the snow to face level.”

De droom van iedere wintersporter.

Fanatieke wintersporters gaan graag off piste. Sportief, uitdagend en dicht bij de natuur. Onderstaande foto is daar het beeldende bewijs van. Je ziet een goede skiër off piste, waarbij de sneeuw tot over zijn hoofd vliegt.

 

Het beste als het ’s nachts gesneeuwd heeft.

De meeste kans op het maken van face shots heb je op de ochtenden als het de nacht er voor gesneeuwd heeft. Of nog beter als het sneeuwt.

Faceshot in Japow (Japan).

Wintersport in Japan is beroemd vanwege de grote hoeveelheden sneeuw die er jaarlijks valt. Dat maakt ‘Japow’ de ideale plek om op zoek te gaan naar face shots.

 

Nog zo’n mooi plaatje!

Laten we eerlijk zijn. Onderstaande foto is toch prachtig!?

#faceshotfriday

Dat face shots voor skiers en snowboarders het ultimum zijn bewijst de hashtag: #faceshotfriday op instagram. Als je daarom zoekt vind je meer dan 2.000 foto’s van face shots. Zoals deze hieronder.

Tot de volgende foto friday!

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Saalbach Hinterglemm wil WK alpine skiën 2023
Ook interessant
Kitzbühel bouwt twee nieuwe liften