De mooiste wintersport foto's - sneeuw - sneeuw - sneeuwFoto Friday: elke vrijdag verzamelen we de meeste inspirerende en mooiste foto’s die we afgelopen week voorbij zagen komen op Social Media. Gewoon, omdat we daar blij van worden en we hopen dat jij er ook blij van wordt!

Heb jij ook een mooie winterse foto die je met ons wilt delen? Stuur hem dan naar ons op, of tag ons via

Deze week was het de periode van de IJsheiligen. IJsheiligen is in katholieke landen (zoals Oostenrijk, Frankrijk en het Duitse Beieren) de laatste periode van de lente waarin het ’s nachts nog kan vriezen. Dat betekent overigens niet dat het eind mei niet meer kan vriezen of sneeuwen, maar de kans er op is heel klein. Het begrip ‘IJsheiligen’ is al meer dan 1.000 jaar oud en is één van de lokale volkswijsheden.

Het leuke was dat het deze week in delen van de alpen toevallig (?) ook nog gesneeuwd heeft. Zo viel er in sommige Franse skigebieden nog een dik pak sneeuw. Lokaal wel zo’n 30-50 cm. Bij ons in Oostenrijk sneeuwde het alleen op de hogergelegen bergtoppen.

Hieronder wat plaatjes van afgelopen week.

Sneeuw in het dorp Obertauern.

Het hooggelegen Obertauern behoort tot één van de meest sneeuwzekere skigebieden van Oostenrijk. Kijk maar naar de onderstaande foto waarop je ziet dat er sneeuw viel tot in het dorp (1.800 meter).

De winter is even terug in Les Menuires.

Ook in het Franse skigebied Les Menuires was Koning winter even terug.

Ook bij ons in Ski Amadé

Op de toppen van de bergen viel een dun laagje sneeuw in Hauser Kaibling (Ski Amadé).

Perfecte omstandigheden in Tignes.

We konden al eerder melden dat de pistes in het Franse skigebied Tignes / Val d’Isere langer open blijven. Moet je eens kijken naar deze foto uit Tignes. Jaloersmakend, toch?

10 cm sneeuw in Kaprun

Op de gletsjer van Kaprun van je een groot deel van het jaar terecht om te skiën of boarden. De IJsheiligen brachten hier afgelopen maandag zo’n 10 cm verse sneeuw! Dat ziet er toch prachtig uit.

Je ziet het. Met IJsheiligen heeft Koning winter nog een keer zijn intrede gedaan. Nu is het tijd voor de zomer. Wij blijven je natuurlijk om de week verwennen met nieuwe wintersport plaatjes.

Tot de volgende foto friday!

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Zell am See gaat skigebied uitbreiden richting Piesendorf
Ook interessant
30 euro vroegboekkorting bij wintertrex