De mooiste wintersport foto's - sneeuw - sneeuw - sneeuwFoto Friday: op vrijdag verzamelen we de meeste inspirerende en mooiste foto’s  van sneeuw, winter en skigebieden die we kunnen vinden op Social Media. Gewoon, omdat we daar  ergblij van worden en we hopen dat jij er ook blij van wordt!

Terwijl het op dit moment overal in Europa hoogzomer is en de temperaturen overdag ver boven de 30 graden reiken, wordt er in de skigebieden hard gewerkt aan de voorbereidingen voor de wintersport 2019. Er worden nieuwe liften gebouwd, oude liften gemoderniseerd en pistes aangelegd. Om je een beeld te geven van hoe dat er aan toe gaat hebben we deze week een aantal foto’s verzameld van skigebieden waarin druk gebouwd wordt.

Heb jij ook een mooie wintersport foto die je met ons wilt delen? Stuur hem dan naar ons op, of tag ons via

Leogang: de Asitzmuldenbahn

De Asitzmuldenbahn in Leogang is een belangrijke verbindingslift in het skigebied Saalbach – Hinterglemm – Leogang – Fieberbrunn. Mede daarom wordt de bestaande lift gemoderniseerd en vervangen voor een hypermoderne, 8-persoonsstoeltjeslift. Met de komst van deze lift worden de wachttijden aanzienlijk korter, ben je sneller boven en wordt het makkelijker om van Saalbach naar Leogang en vice versa te skiën of snowboarden.

Hieronder staan een mooie foto van de werkzaamheden.

Machines aan het werk bij de Gampenbahn in Ischgl.

Ischgl is één van de meest populaire skigebieden in Oostenrijk. Ieder jaar bezoeken duizenden wintersporters dit dorp vanwege de sneeuwzekerheid de grote hoeveelheid en verscheidenheid aan pistes en natuurlijk de bruisende apres ski. Om aan de wensen van de moderne wintersporter te blijven voldoen, vervangt het skigebied na 20 jaar de 4-persoons stoeltjeslift Gampenbahn voor een moderne 6-persoonsvariant. Hierdoor wordt de capaciteit en het comfort van de liftverbinding verhoogd. De nieuwe lift gaat zo’n 12 miljoen euro kosten.

Hieronder zie je een foto van de vele machines die worden ingezet tijdens de bouwwerkzaamheden.

Wat een uitzicht voor deze kraanmachinist in Kitzbühel

Deze zomer wordt er in Kitzbühel (bij Kirchberg) weer flink geïnvesteerd in het skigebied. Rondom de Kitzbüheler Horn worden twee oude stoeltjesliften gemoderniseerd en vervangen door een 6-persoonsstoeltjeslift en een 10-persoonsgondel. Het gaat om de 50 jaar oude Raintalsessellift en de 30 jaar oude Bunellenfeldsessellift. Als alle werkzaamheden voorspoeding verlopen, worden de nieuwe liften aan het begin van het wintersportseizoen 2018-2019 geopend.

Moet je kijken wat deze graafmachinist voor een uitzicht heeft. Of zou hij geen tijd hebben om hier van te genieten?

Tot de volgende foto friday

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Met kerst op wintersport in Oostenrijk
Ook interessant
Skilift Sonntagskogel 2 in Wagrain wordt vernieuwd