De mooiste wintersport foto's - sneeuw - sneeuw - sneeuwFoto Friday: op vrijdag verzamelen we de meeste inspirerende, leukste en mooiste foto’s  met sneeuw, winter en/of skigebieden die we kunnen vinden op Social Media. Gewoon, omdat we daar  erg blij van worden en we hopen dat jij er ook blij van wordt!

Terwijl het de afgelopen week prachtig herfstweer is in Oostenrijk, wordt er ondertussen hard gewerkt aan de voorbereidingen voor het komende wintersport seizoen. In veel gebieden worden de sneeuwkanonnen al op hun plaats gezet. Klaar om te starten zodra het afkoelt. In combinatie met het gunstige herfstweer levert dit mooie foto’s op.

Heb jij ook een mooie wintersport foto die je met ons wilt delen? Stuur hem dan naar ons op, of tag ons via

Reiteralm

Reiteralm is een klein skigebied, vlakbij Schladming. Het maakt deel uit van het reusachtige skigebied Ski Amadé. In Reiteralm doen ze al jaren hard hun best om als één van de eerste laaggelegen skigebied de pistes te kunnen openen. Het skigebied is mede daardoor erg geliefd bij skiracers zoals Marcel Hirscher. De sneeuwkanonnen van Reiteralm waren afgelopen maand de eersten die we online tegenkwamen.

Kaprun – Kitzsteinhorn

Op de gletsjer Kitzsteinhorn stonden de sneeuwkanonnen op 25 september al aan. Wij maakten hier toen melding van via onze social media kanalen. Inmiddels ligt er een mooie laag sneeuw op de gletsjer. De opening van het skigebied staat gepland op 12 oktober 2018.

Zauchensee

Onderstaande foto komt uit Zauchensee. Ze zijn daar erg trots op hun ‘paarden’.  In Zauchensee worden de sneeuwkanonnen met helikopters naar hun plaats gevlogen. De spectaculaire beelden daarvan zijn te zien via get Instagram profiel: zauchensee_skiparadies

Hauser Kaibling

In Hauser Kaibling (Stiermarken) gebruiken ze geen helikopters, maar pistenbully’s om de sneeuwkanonnen te plaatsen. Het gaat misschien wat langzamer, maar ziet er toch wel erg stoer uit.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door hauser kaibling (@hauserkaibling) op

Riederalp

In het Zwitserse Riederalp staan de sneeuwkanonnen zelfs op grote hoogte opgesteld. Zodat ze bij de eerste sneeuwval kunnen beginnen met het maken van sneeuw.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht dat is gedeeld door @riederalp_skigebietstechnik op

Onze berg

Hieronder zie je een foto van de pistes van onze ‘thuisberg’ Monte Popolo (Ski Amadé). Je ziet dat de sneeuwkanonnen hiernklaar staan. De kanonnen staan zelfs al opgesteld bij de dalafdaling. Op deze foto heb je een mooi uitzicht op het skigebied van Flachau.

Ben jij je al aan het voorbereiden op de winter?

Je ziet de skigebieden zijn zich hard aan het voorbereiden op de komende winter. En wij komen ook langzamerhand in winterstemming. Hoe zit dat met jou? Ben jij je al aan het voorbereiden op de winter? Heb je je skikleding al gecontroleerd? Al naar de nieuwe collectie skihandschoenen gekeken? Of heb je nog niet geboekt? We zijn heel benieuwd. Laat je het ons weten via het opmerkingenveld hieronder?

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Vrijdag start het skiseizoen in SalzburgerLand
Ook interessant
Deze liftpaal kost bijna 800.000 euro meer dan begroot