De mooiste wintersport foto's - sneeuw - sneeuw - sneeuwElke vrijdag verzamelen we de mooiste foto’s die we afgelopen week voorbij zagen komen op Social Media. Gewoon omdat we daar blij van worden en we hopen dat jij er ook bij van wordt!

Deze week was het prachtig herfstweer in Oostenrijk. In sommige dalen liep de temperatuur op tot wel 25 graden. Komende week is er ook nog prachtig nazomer weer voorspeld. Gelukkig kunnen de gletsjerskigebieden, ondanks het mooie weer, dit weekend het wintersport seizoen 2019 gewoon starten. De aftrap van het skiseizoen wordt gevierd met leuke evenementen. Kijk maar naar de foto’s van vandaag.

Heb je ook een mooie wintersport foto die je met ons wilt delen? Stuur hem dan naar ons op, of tag ons via

Hintertuxer Gletsjer

De Hintertuxer Gletsjer in het Zillertal opent het skigebied met witbier en worst. De uitnodiging op Facebook belooft ons: een prachtig uitzicht, lekker bier en mooi meer. Wat kan een mens nog meer wensen? Het skigebied opent zaterdag 13 oktober.

Wil je in de herfst naar het Zillertal? Lees dan ons artikel over de leukste appartementen in het Zillertal.

Stubaier Gletsjer

Heb jij een lederhose of dirndl? Als je die dit weekend aantrekt en naar de Stubaier gletsjer gaat, dan krijg je 50% korting op je liftkaart. Dat gaat morgen en overmorgen vast zorgen voor leuke plaatjes.

Kitzsteinhorn

Vandaag is het skigebied op de gletsjer van Kitzsteinhorn (Kaprun) voor het eerst open voor wintersporters. Je kunt afdalen tot het middelstation van skilift ‘gletsjerjet’. De opening is mooi op tijd voor iedereen die in de herfstvakantie op wintersport gaat.


Kauntertaler gletsjer

Op de Kaunertaler gletsjer wordt niet alleen de opening van het skigebied maar ook de verbouwing van het funpark feestelijk gevierd. Het funpark is verplaatst naar de top van de ‘Karlesjochbahn‘. Het heeft ook een flinke upgrade gekregen met allerlei nieuwe schansen, rails en andere obstakels.

Pitztal

De Pitztaler gletsjer was al een paar weken open. Toch wilden we jullie deze heerlijk foto vanuit het hoogste bergrestaurant in Oostenrijk niet onthouden. Van zulke foto’s krijg je zin in koffie én in wintersport. Toch?


Echte winter nog ver weg. Maak jij je zorgen?

Vooralsnog lijkt echt winterweer, met sneeuw tot in de dalen, nog ver weg. Deze week liepen de temperaturen op tot ruim boven de 20 graden. En ook de vooruitzichten voor volgende week zijn zomers. Wij maken ons vooralsnog geen zorgen. Oude boerenwijsheden zeggen dat mooi weer in oktober vaak gevolgd wordt door een strenge winter. Bovendien zou een zonnevlekkenminimum aanstaande zijn en misschien komt er een elfstedentocht. Niemand die het precies kan voorspellen, dus wij nemen het weer zoals het komt. Hoe zit dat bij jou? Maak jij je zorgen over de winter? Of nog lang niet?

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
SalzburgerLand investeert 200 miljoen in skigebieden
Ook interessant
Vrijdag start het skiseizoen in SalzburgerLand