De mooiste wintersport foto's - sneeuw - sneeuw - sneeuw

Als we het weer van afgelopen week in drie woorden zouden samenvatten, dan zouden we kiezen voor: sneeuw, regen en wind. Of eigenlijk is één woord voldoende: extreem. Aan de ene kant zagen we prachtige beelden van besneeuwde bergen en dorpen. Aan de andere kant is in delen van de Alpen de noodtoestand uitgeroepen. Hieronder hebben we de mooiste en meest indringende foto’s van afgelopen week verzameld.

Over Foto Friday

Elke vrijdag verzamelen we de mooiste foto’s die we afgelopen week voorbij zagen komen op Social Media. Gewoon omdat we daar blij van worden en we hopen dat jij er ook bij van wordt!

Heb je ook een mooie wintersport foto die je met ons wilt delen? Stuur hem dan naar ons op, of tag ons via

Winterse beelden uit Italië

De eerste foto komt uit het Italiaanse Livigno. Daar is de afgelopen dagen een mooi pak sneeuw gevallen. Men heeft het er al over om de liften eerder te openen. Dat toch fijn zijn.


En deze foto komt uit Bardonecchia, waar het extreem hard kan sneeuwen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Live from @bardonecchia_ski sneeuw sneeuw. Dit Italiaanse dorpje straat bekend om de extreme sneeuwval. #bardonecchia #sneeuw #wintersport

Een bericht gedeeld door @wintersport (@wintersport) op

5 dagen in Les Sybelles

Onderstaande twee foto’s werden deze week gemaakt in het Franse skigebied Les Sybelles. Wat een verschil hè!?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Les Sybelles (@lessybelles) op

Val Thorens maakt zich op voor het skiseizoen

Ook in het populaire Val Thorens viel behoorlijk wat sneeuw. Mooi op tijd. De opening van het skiseizoen daar is gepland op 17 november. Wil jij ook een keer naar ‘Val Tho’? Wij hebben een overzicht gemaakt van de leukste appartementen in Val Thorens.

Sneeuw op de Oostenrijkse gletsjers

In Oostenrijk viel er alleen sneeuw in de hooggelegen, sneeuwzekere skigebieden. Voornamelijk op de gletsjers. Zoals hieronder op de Stubaier gletsjer.

Zoek de verschillen

Deze update laat mooi zien hoeveel sneeuw er in 1-2 dagen kan vallen. Beelden uit het kindvriendelijk skigebied Montafon, het Ötztal (bij Sölden) en Zwitserland.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Spot the 10 differences! #flakenews #forecast #snowforecast #freeride #winteriscoming #thaw #snow #alps #myswitzerland #graubunden #montafon #elm #ski #snowboard

Een bericht gedeeld door wePowder (@wepowder_forecast) op

Serfaus

En ook in Serfaus viel een dun laagje verse sneeuw.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Finally we got snow in #serfausfissladis ❄️?? #winteriscoming #firstsnow #weloveit #wearefamily #feelaustria #lovetirol

Een bericht gedeeld door Serfaus-Fiss-Ladis (@serfausfissladis) op

Noodweer in Karinthië

Niet overal konden we genieten van sneeuwbeelden. In het zuiden van Oostenrijk en delen van Italië lag de sneeuwgrens veel te hoog en daar was het enorm noodweer. Zo erg dat op een aantal plaatsen in Karinthië dijken doorbraken en huizen onder water kwam te staan. Vooral de omgeving van Hermagor / Nassfeld was het bar en boos. Kijk maar naar onderstaande foto. Dat is toch om te huilen?

 

Nog weinig sneeuw in Oostenrijk

Behalve op de gletsjers ligt er in Oostenrijk op dit moment nog maar weinig sneeuw. Zelfs in het hooggelegen Obertauern zijn de webcams nog helemaal groen. En hoewel er komende week niet of nauwelijks sneeuw is voorspeld en de temperaturen nog te hoog zijn om kunstsneeuw te produceren, maken wij ons nog geen zorgen. Wij genieten gewoon van de laatste mogelijkheden om te wandelen in de herfst en de prachtige kleuren die we onderweg zien.

Tot de volgende foto friday!

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Review: Helly Hansen Lifaloft Hybrid Midlayer
Ook interessant
3 waanzinnige winterwandel bestemmingen in Oostenrijk