De mooiste wintersport foto's - sneeuw - sneeuw - sneeuw

Een seizoen skiles geven is een ervaring om nooit te vergeten. In deze editie van Foto Friday zetten we de hoogtepunten van een seizoen werken als skileraar of -lerares op een rij. Aan de hand van foto’s die we op Social Media verzameld geven we je een idee hoe zij de winter beleven.

Elke vrijdag verzamelen we de mooiste foto’s over de actualiteit of wintersport thema’s van Social Media. Gewoon omdat we daar blij van worden en we hopen dat jij er ook bij van wordt!

Heb je ook een mooie wintersport foto die je met ons wilt delen? Stuur hem dan naar ons op, of tag ons via

Plezier in de kinderweide

Als beginnend skileraar breng je veel tijd door op de kinderweide. Je leert de allerkleinste de beginselen van het skiën zoals remmen en sturen. Hard werken, maar de blijdschap van de kinderen en het feit dat je de hele dag buiten in de sneeuw en de zon staat maakt heel veel goed.  Deze foto komt van de kinderweide in Valmeinier (Frankrijk).

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door ESF valmeinier (@esfvalmeinier) op

Het hoogtepunt. Iedere week weer

Aan het eind van de week organiseert iedere skischool een afsluitende wedstrijd. Voor veel kinderen (en hun ouders) misschien wel het hoogtepunt van de wintersport. Als skileraar werk je de hele week naar de wedstrijd toe om dan te kunnen zien hoeveel vorderingen de kinderen gemaakt hebben. De foto hieronder ziet er toch prachtig uit?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sneeuwsportleraren.nl (@sneeuwsportleraren) op

Elke dag de piste op. Weer of geen weer.

Als skileraar mag je ook werken als het sneeuwt of koud is. Weer of geen weer, je gasten hebben zin om te skiën of te boarden. Gelukkig heb je met een goede skibrilski jas, warme ski handschoenen en goede skihelm veel minder last van de kou. Kijk maar hoeveel plezier deze snowboardleraren in Lech hebben ondanks dat het er heel koud uitziet op de foto.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Skischule Lech (@skischulelech) op

Plezier met je collega’s

Tijdens een winterseizoen als skileraar zul je merken dat je niet de enige bent met een passie voor sneeuw. Je collega’s zijn gelijkgestemden waarmee je niet alleen je liefde voor de winter kunt delen, maar waarmee je ook veel plezier kunt maken. Kijk maar naar onderstaande foto uit Hinterglemm.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Snowlife (@snowlife.nl) op

Plekken die niemand kent

Als skileraar kom je ook op plekken die maar weinig toeristen kennen. De stam-skileraren uit het dorp nemen je mee naar hellingen tussen de bomen, of met veel poeder. Zoals de foto hieronder uit Flachau.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Skischule Hermann Maier (@hermannmaierskischule) op

Of hier in Kitzbühel.

Die lach krijg je niet van je gezicht

Je zult zien. Een winter in de sneeuw is een geweldige ervaring. Waarbij je de lach niet van je gezicht krijgt.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door SKISCHULE ARLBERG (@skischulearlberg) op

Onvergetelijke verhalen na afloop

Wanneer het skiseizoen voorbij is, heb je een winter meegemaakt om nooit meer te vergeten. En de verhalen van sommige skileraren komen zelfs in magazines terecht.  Zo staat in nieuwe wintereditie van ‘Linda Meiden’ een leuk artikel over de ‘7 knapste skileraren van Nederland’. Benieuwd naar hun ervaringen? Hier kan je het artikel online lezen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Thijs van Os (@thijsvanos) op

Tot de volgende foto friday!

Vanaf vandaag is het koud in de Alpen. Het gaat komende dagen mogelijk een beetje sneeuwen en sowieso kunnen de sneeuwkanonnen aan. Hopelijk kunnen we jullie in de volgende foto friday actuele foto’s laten zien van sneeuw en pistes. Tot volgende week!

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Foto Friday #53 – actuele sneeuwbeelden uit de skigebieden
Ook interessant
De winter start: kou en sneeuw onderweg naar Oostenrijk