De mooiste wintersport foto's - sneeuw - sneeuw - sneeuwVandaag is het niet alleen ‘Black Friday’,  maar  ook White Friday 😉 . Afgelopen week was het koud in de Alpen. Bij ons in Eben viel voor het eerst in 8 maanden eindelijk weer sneeuw tot in het dal. Voor de skigebieden kwam het koude weer precies op tijd. Zij konden de sneeuwkanonnen volle kracht aanzetten om zo te zorgen voor een goede onderlaag voor het komende winterseizoen.

In deze editie van foto friday hebben we een aantal mooie plaatjes van de actuele situatie in de skigebieden verzameld.

Elke vrijdag verzamelen we de mooiste foto’s over de actualiteit of wintersport thema’s van Social Media. Gewoon omdat we daar blij van worden en we hopen dat jij er ook bij van wordt!

Heb je ook een mooie wintersport foto die je met ons wilt delen? Stuur hem dan naar ons op, of tag ons via

 

Flinke sneeuwproductie in Serfaus – Fiss – Ladis

In Serfaus – Fiss – Ladis draaien de sneeuwkanonnen overuren. Maar niet zonder resultaat. Als je naar onderstaande foto kijkt ziet het er toch heel erg winters uit.


Grossarl

Ook in Grossarl (Salzburgerland) hebben ze afgelopen dagen flink veel kunstsneeuw geproduceerd. Als je naar deze foto kijkt, dan zou je het liefst vandaag nog de ski’s of het board onderbinden toch?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Tourismusverband Grossarltal (@grossarltal) op

Droomplaatje uit Gastein

In het Gasteinertal hielp Vrouw Holle de sneeuwkanonnen een handje met een dun laagje verse sneeuw. Die sneeuw zorgde voor romantische winterbeelden. Zoals onderstaande foto uit Bad Hofgastein.

Zillertal

In het populaire skigebied Zillertal stonden de sneeuwkanonnen zelfs in het dal al aan. Moet je zien hoe hoog de berg sneeuw is die dit ene sneeuwkanon heeft geproduceerd.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Zillertal Arena (@myzillertalarena) op

 

Hard werk in Schladming

In Schladming zijn vandaag voor het eerst een paar skiliften en pistes geopend. Daar hebben ze deze week hard gewerkt om de piste zo goed mogelijk te prepareren.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Planai Schladming (@planai_schladming) op

Montafon

Deze foto uit het Montafon is toch prachtig. Hoewel we zelf liever natuursneeuw hebben dan kunstsneeuw, zorgen de sneeuwkanonnen er natuurlijk wel voor dat we al vroeg in het seizoen kunnen wintersporten. En voor mooie plaatjes 😉

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Silvretta Montafon (@silvrettamontafon) op

Langlaufen in Ramsau am Dachstein

De kunstsneeuw wordt niet alleen gebruikt om de pistes te prepareren voor skiërs en boarders, maar ook om de loipes gereed te maken om te langlaufen. In Ramsau am Dachstein (Stiermarken) werd deze week een loipe geopend voor langlaufers. Hier trainen talenten, professionele atleten en andere liefhebbers voor het komende winterseizoen.

 

Nassfeld, sneeuw in het nieuwe vakantiepark

Lineke en haar man Dennis hebben de afgelopen maanden druk gebouwd aan hun eigen vakantiepark voor wintersport in Nassfeld. En als de sneeuw dan valt op en tussen de gloednieuwe chalets, dan is het feest natuurlijk helemaal compleet!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Schnee! ⛷ #nassfeld #nassfeldholidayparcs #holiday #ferien #ferienwohnung #chalet #kärnten #karinthië #winter #summer

Een bericht gedeeld door Nassfeld Holiday Parcs (@nassfeldholidayparcs) op

Volgende week meer sneeuwfoto’s

Wij stonden vandaag voor het eerst op de piste. Het gaat komende dagen weer sneeuwen. En de verwachting is dat meer skigebieden hun pistes zullen openen. Wij gaan natuurlijk kijken en zullen social media in de gaten houden. Zo kunnen we jullie in de volgende foto friday meer actuele foto’s laten zien van sneeuw en geopende pistes en liften.

Tot volgende week!

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Pak sneeuw onderweg naar Oostenrijk – tot 65 cm verwacht
Ook interessant
Aftellen naar de winter: sneeuwkanonnen staan aan