De mooiste wintersport foto's - sneeuw - sneeuw - sneeuw

Advent is begonnen. En in deze periode verandert Oostenrijk langzaam in een soort levende kerststal. Door het hele land zijn kerstmarkten, worden kerstbomen versierd en vinden speciale adventswandelingen plaats.

Om dit gevoel met je te delen hebben we deze week een aantal foto’s van december in Oostenrijk op een rij gezet. Elke vrijdag verzamelen we de mooiste foto’s over de actualiteit of wintersport thema’s van Social Media. Gewoon omdat we daar blij van worden en we hopen dat jij er ook bij van wordt!

Heb je ook een mooie wintersport foto die je met ons wilt delen? Stuur hem dan naar ons op, of tag ons via

Sinterklaas en krampus in Salzburg

De adventstijd begint in Oostenrijk met Nicolo en Krampus.  De krampussen zijn de metgezellen van Nicolo (Sinterklaas in Oostenrijk). Het zijn angstaanjagende demonen uit de onderwereld. Tijdens speciaal georganiseerde optochten lopen ze door de straten en jagen kinderen angst aan met roestige bellen, kettingen en een ‘roe’ waarmee ze op de benen van bezoekers slaan. Ieder dorp heeft zijn eigen Krampusvereniging en de houten maskers worden nog met de hand gemaakt. Echt vakmanschap. Het is heel leuk en een beetje spannend om een krampusoptocht te bezoeken. Deze worden half november en medio december georganiseerd.

Kerstydille in Filzmoos

Advent in Filzmoos is een bijzondere ervaring. In het pittoreske dorpje Filzmoos wordt ieder jaar de Weihnachtsydille georganiseerd. Je gaat wandelend of met een paardenslee naar een berghut en kan daar een prachtige wandeling maken. Langs allemaal mooi verlichte kerststallen, glühwein stalletjes en fakkels. Er ligt daar nu zo’n 70 cm sneeuw, wat de winterwandeling extra sfeervol maakt. We kwamen er vorig jaar nauwelijks Nederlanders tegen (wel veel lokale senioren), dus dit is vooralsnog echt een goed bewaard geheim.

Sfeervol winterwandelen in Radstadt

Natuurlijk gaan de meeste Nederlanders in december op wintersport om te skiën of boarden. Het leuke van deze tijd van het jaar is dat je na een dag op de piste nog eens extra kunt genieten van bijvoorbeeld een sfeervolle wandeling. Zeg maar een andere vorm après ski.  Zo kan je in Radstadt (onderdeel van Ski Amadé) sfeervol winterwandelen langs een speciaal uitgezette route. Deze route lijdt je langs 24 bijzondere plekken en langs een kerk waar live wordt opgetreden door het lokale kerkkoor.

Een bezoek aan de kerstmarkt mag ook zeker niet ontbreken

Als je toch in Oostenrijk ben, bezoek dan zeker een adventsmarkt (kerstmarkt). In ieder dorp wordt er wel een georganiseerd. En anders kan je altijd nog naar de kerstmarkt in een grote stad in de omgeving. Bekende kerstmarkten zijn te vinden in Innsbruck, Kitzbühel, Grossarl en natuurlijk in Wenen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Innsbruck Tourismus (@innsbrucktourism) op

Ondertussen gaan er steeds meer skiliften open

Al die advent activiteiten zijn natuurlijk heel leuk en gezellig, maar je wilt natuurlijk ook gewoon de piste op. Ondanks het relatief warme weer deze week melden de skigebieden dat ze meer en meer pistes kunnen openen. Zo gaat bijvoorbeeld de verbinding tussen Zauchensee en Flachauwinkl – Kleinarl dit weekend open. En kan je ook al van Flachau naar Alpendorf en terug skiën of boarden.

De magie blijft zeker tot kerst!

Afgelopen week was het even warm en regende het zelfs even, maar er wordt komende dagen genoeg sneeuw verwacht om dit jaar verzekerd te zijn van een witte kerst! In delen van Oostenrijk wordt er maar liefst één tot anderhalve meter sneeuw verwacht! Dat belooft een heleboel mooie beelden de komende weken.

Wil je daarvan op de hoogte blijven? Volg ons dan via:

Fijn weekend. En tot de volgende foto friday!

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Review Protest skibroek Sanca, softshell skibroek voor dames getest
Ook interessant
Een meter sneeuw onderweg naar Oostenrijk