Foto Friday 57 - kerst en lege pistes

De periode rondom kerst is in Oostenrijk, net als in Nederland,  een magische tijd. Huizen en straten worden versierd. Overal verschijnen levensgrote kerststallen en er worden leuke kerstmarkten en -wandelingen georganiseerd. Het feit dat er al sneeuw ligt maakt deze tijd nog magischer. Daarom deze week een paar foto’s van de kerstperiode in Oostenrijk. En natuurlijk mogen de foto’s van de lege pistes niet ontbreken. Want dat zouden we bijna vergeten. De pistes liggen er super goed bij én zijn vrijwel leeg.

Over Foto Friday

Elke vrijdag verzamelen we de mooiste foto’s over de actualiteit of wintersport thema’s van Social Media. Gewoon omdat we daar blij van worden en we hopen dat jij er ook bij van wordt!

Heb je ook een mooie wintersport foto die je met ons wilt delen? Stuur hem dan naar ons op, of tag ons via

De kerstmarkt in Großarl

De kerstmarkt in Grossarl staat bekend als één van de mooiste in heel Salzburgerland. Het dorpje Grossarl ligt aan het einde van een langgerekt dal en is echt een sprookjesachtig dorp. In december wordt er ieder weekend hier gezellige kerstmarkt georganiseerd met voornamelijk eetkramen en natuurlijk Gluhwein. Naast de kerk worden allerlei kleine kerststallen tentoongesteld, wat erg leuk is om een keer te zien.

Het kindvriendelijke Grossarl maakt onderdeel uit van het skigebied Ski Amade en is direct verbonden met buurgemeeente Dorfgastein. Mede door de sfeervolle kerstmarkt is het een hele leuke bestemming voor een wintersport in de kerstvakantie.

Kerstmarkten overal

Niet alleen in Grossarl werd een kerstmarkt georganiseerd. Op veel meer plaatsen werden kleinschalige, gezellige kerstmarkten opgebouwd. Hieronder staan er een paar:

Radstadt

Altenmarkt im Pongau

Hochkönig

Een bijzonder winterwandeling in Katschberg

Voor mensen die van winterwandelen én van kerst houden is een vakantie naar Oostenrijk in december echt een aanrader. Op heel veel plekken worden kerst- of advent wandelingen uitgezet. Waar je overdag, of nog beter ’s avonds langs een heel erg sfeervolle route aflegt. Vaak is de route met lantaarns of fakkels verlicht en kom je onderweg langs gluhweinstalletjes, kerststallen en live optredens. Hieronder staan twee  foto’s van plaatsen waar van die advent wandelingen plaatsvinden. En vergeet niet, zo’n wandeling kan je ook nog maken na een dag skiën of boarden. Onderstaande foto komt uit Katschberg, op de grens van de deelstaten Salzburgerland en Karinthië.

Wintersport in december = echt lege pistes

Eén van de voordelen van een wintersport in december is dat de pistes nog heel erg rustig zijn. Kijk maar eens naar onderstaande foto uit het skigebied Flachauwinkl – Kleinarl. Een heel kindvriendelijk skigebied. Echt ideaal voor voor families. Zoals je ziet is er nauwelijks iemand op de piste te vinden.

Nog meer lege pistes

Weerman @landervantrigt poste gisteren ook een paar foto’s van echt lege pistes. Daar zou je toch zo naar beneden willen knallen. Goed om te onthouden voor als je je volgende wintersport gaat plannen 😉

Ook genieten voor winterwandelaars

Winterwandel fans konden deze week ook volop genieten. Wij werden deze week getagd in deze foto van “fantastisch_oostenrijk”. Is het geen plaatje?

Tot de volgende foto friday!

Volgende week blikken we terug op 2018 en zetten we de mooiste wintersport foto’s van 2018 op een rij. Heb jij een foto waarvan je vindt dat die zeker in het overzicht thuishoort?  Stuur hem dan naar ons op, of tag ons via

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Flocks, skisokken van Floor van Ameyde
Ook interessant
Het risico van een ski ongeluk: ga goed voorbereid de piste op!