Foto Friday 59

De eerste 10 dagen van 2019 heeft het alleen maar gesneeuwd. Het is op oudejaarsdag 2018 begonnen en pas vandaag (11 januari) gestopt. Onze buren hebben zo lang ze hier wonen (40 jaar) nog nooit zo veel sneeuw gezien. Sterker nog, een gepensioneerde Oostenrijker vertrouwde ons in de lift toe, dat er in zijn hele leven (72 jaar) nog nooit zo veel sneeuw in zo’n korte tijd is gevallen als dit jaar.

In deze editie van Foto Friday alleen maar foto’s van de actuele situatie in Oostenrijk. Kijk zelf en geniet mee van deze winterse plaatjes.

Sneeuwscheppen in Zauchensee

In Zauchensee moesten de medewerkers van de skilift elke dag sneeuwscheppen. Een mooie warming up voor het skiën. 😉

In het Lammertal (Salzburgerland) ligt heel wat meer sneeuw op de daken. Uit voorzorg worden daarom veel daken sneeuwvrij gemaakt.

Flachau by night

Weervrouw Nicolien Kroon tagde in ons in een prachtige foto van Flachau ‘by night’. Daar zou je toch graag een winterwandeling met je geliefde of vrienden maken toch?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Flachau by night❄? @visitflachau @op.wintersport

Een bericht gedeeld door Nicolien Kroon (@nicolienkroon) op

Overigens werd er de afgelopen dagen gewoon geskied in Flachau. We kwamen onder meer deze heerlijke foto tegen.

Lekker skiën in Serfaus – Fiss – Ladis

Ook in Serfaus – Fiss – Ladis kan je deze dagen gewoon skiën of boarden. Moet je kijken hoe mooi de pistes er bij liggen.

Van de buitenwereld afgesloten, maar zo mooi: Gargellen

Toen wij vorige winter een bezoek brachten aan het kleine skigebied van Gargellen sneeuwde het verschrikkelijk. En dit jaar is het niet anders. Er is zelfs zoveel sneeuw gevallen dat de weg van- en naar het bergdorp vanwege lawinegevaar afgesloten is. Geen paniek! Er is nog gewoon stroom, eten en zelfs een groot deel van de skiliften is gewoon geopend. De wintersporters die nu in Gargellen zijn hebben gewoon de pistes voor zichzelf. Dat klinkt toch super? En moet je kijken hoe mooi het er daar uit ziet! En omdat het skigebied dichtbij Nederland is, valt de terugreis hopelijk ook nog mee.

De wegafsluiting is inmiddels opgeheven. Vanmorgen kregen we deze mooie foto uit een zonnig Gargellen.

Als het dan heel even opklaart

Toen het woensdag even opklaarde gingen ze van chalet Van Dik Hout, een mooie accommodatie in het Zillertal snel met de skilift omhoog. Ze plaatsten deze foto op instagram en tagden ons. Wat een fijne foto.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

#chaletvandikhout ⛷#mayrhofen #hippach #skiing #heelveelsneeuw #prachtiguitzicht #snowboarding #chalet #moselbahn

Een bericht gedeeld door Chalet Van Dik Hout (@chalet_van_dik_hout) op

Nog meer sneeuw onderweg naar Oostenrijk.

Het kan niet op. Als de weersvoorspellingen kloppen, komt er vanaf zondag nog een dik pak sneeuw. Er wordt dan nog zo’n 50 cm sneeuw verwacht. Daarna komt hopelijk de zon weer door. Dan krijgen we vast prachtige beelden te zien van een ondergesneeuwd Oostenrijk. Wij wachten af en genieten van elk moment buiten. Of we nu gaan winterwandelen, langlaufen of skiën, het is op dit moment gewoon erg fijn.

Tot de volgende foto friday.

Over Foto Friday

De mooiste wintersport foto's - sneeuw - sneeuw - sneeuwElke vrijdag verzamelen we de mooiste foto’s over de actualiteit of wintersport thema’s van Social Media. Gewoon omdat we daar blij van worden en we hopen dat jij er ook bij van wordt! Heb jij ook een mooie wintersport foto die je met ons wilt delen? Stuur hem dan naar ons op, of tag ons via

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Skituigje: hoe werkt het en hoe gebruik je het?
Ook interessant
Oostenrijkers: media zaaien onnodig veel paniek over ‘sneeuwbom’