Foto Friday 60 - bijzondere sneeuw week

Wat een week! Afgelopen 7 dagen was een week van uitersten. Het begon met sneeuw. Heel veel sneeuw. Het sneeuwde alsof er nooit een einde aan zou komen. Omdat het heel 2019 al sneeuwt, breekt de sneeuwhoogte in Oostenrijk record na record. In één week viel net zo veel sneeuw als normaal gesproken in de hele maand. En toen, op dinsdag, stopte het met sneeuwen en brak eindelijk de zon door.

Woensdag was gelijk de mooiste skidag van 2019.  En vandaag sneeuwt het weer een beetje. Best wel bijzonder toch? Daarom in deze editie van Foto Friday een aantal mooie foto’s van deze bijzondere week.

Sneeuw zonder einde

De week begon zoals vorige week eindigde, met sneeuw. Heel veel sneeuw.

Overal in Oostenrijk waren mensen druk met sneeuwruimen. Zoals hier in Königsleiten.

Poeder op de pistes

Op maandag sneeuwde het in Oostenrijk zo hard dat een aantal belangrijke wegen werden afgesloten. Ook veel pistes en liften gingen noodgedwongen dicht. Op de pistes die wel open waren lag zo veel sneeuw dat de pistenbully het niet bij kon houden. De kans om veilig poeder te skiën ‘on piste’.

Poeder skiën op een piste

Zo veel sneeuw ligt er in het Pillerseetal

Op dinsdag zagen we deze foto van FANtastischOostenrijk voorbij komen. Er ligt bijna nergens in Oostenrijk zo veel sneeuw als in het Pillerseetal (bij Fieberbrunn), de straten lijken wel verandert in een tunnel. Er ligt ook bij ons in Salzburgerland zo’n twee meter sneeuw.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Ondertussen nabij de Pillersee. Hier ligt 2 meter sneeuw in het dal #pillersee #sneeuwdump #2metersneeuw

Een bericht gedeeld door FANtastisch Oostenrijk (@fantastisch_oostenrijk) op

De mooiste skidagen van 2019

Woensdag en donderdag waren de mooiste winterdag van 2019. Zonder overdrijven hadden we van woensdag alleen al 25 foto’s kunnen plaatsen. Hieronder staan vier van onze favorieten.

Wat een prachtige foto uit het kindvriendelijke skigebied Serfaus – Fiss – Ladis.

Hans Peter Klazenga tagde ons in een foto van zijn snowboardende zoon.

En ook in het Kleinwalsertal, een skigebied dichtbij Nederland was het prachtig weer.

Snow Camps Europe tagde ons in onderstaande foto uit Zell am See. Mooi hè!

Het sneeuwruimen gaat maar door

Ondertussen komt er voor de Oostenrijkers geen einde aan het sneeuwruimen. Met man en macht wordt gewerkt om wegen en daken sneeuwvrij te maken. Want wie weet komt er volgende maand nog wel zo’n dump. Onderstaande foto werd naar ons gestuurd vanuit Annaberg. Moet je kijken wat een pak sneeuw er ligt op dat huis.

Sneeuwruimen dak lammertal

 

 

Over Foto Friday

De mooiste wintersport foto's - sneeuw - sneeuw - sneeuwElke vrijdag verzamelen we de mooiste foto’s over de actualiteit of wintersport thema’s van Social Media. Gewoon omdat we daar blij van worden en we hopen dat jij er ook bij van wordt! Heb jij ook een mooie wintersport foto die je met ons wilt delen? Stuur hem dan naar ons op, of tag ons via

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Review: Alpina Grap kinder skihelm getest
Ook interessant
Winterbeelden: 10 foto’s van de mooiste winterdag 2019