Foto Friday 64: Flachau

Flachau is één van de meest populaire bestemmingen onder Nederlandse wintersporters. Door de acht foto’s hieronder krijg je een goed beeld van het dorp. Of als je al bekend bent met Flachau brengt het goede herinneringen naar boven.

Veel plezier bij het kijken naar de foto’s en tot de volgende foto friday 🙂

Ultieme bestemming voor een wintersport met vrienden

Flachau is voor iedere wintersporter leuk, maar vooral voor een wintersport met vrienden. Nergens kom je zoveel vriend(inn)engroepen tegen als hier. Het plezier spat er vanaf! (PS Kijk hier voor een leuk appartement in Flachau)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Finn Behrens (@finnbehrens) op

Sneeuw, sneeuw, zo veel sneeuw…

Flachau is een zeer sneeuwzeker skigebied. Doorgaans ligt er meer sneeuw dan in de omliggende dorpen. Toch is het zicht op de piste gewoon goed. Natuurlijk moet je als het sneeuwt een goede skibril op, maar het grootste deel van de pistes ligt onder de boomgrens en dus is er geen mist. Deze foto maakten we zelf deze op de top bij het bergstation van Starjet 3.  Op dit moment is dit onze favoriete foto van deze winter.

Hieronder zie je hoe veel sneeuw er nu ligt. Deze indrukwekkende foto is van afgelopen dinsdag. Ruim 3 meter sneeuw. Indrukkwekkend nietwaar?

Pistes prepareren tot in perfectie

In Flachau hebben ze het prepareren tot in perfectie verheven. Kijk maar deze heerlijke foto. Wist je dat die ribbels ook wel corduroy genoemd worden? Van foto’s zoals hieronder gaat ons hart sneller kloppen. Jouwe ook?

Home of the ‘Hermanitor’

Hermann Maier is zonder twijfel de bekendste inwoner van Flachau. In het skigebied zijn een skischool, een piste en een skironde naar hem vernoemd. Verder is er een Hermann Maier museum, een Hermann Maier plein en een Hermann Maier straat. Eigenlijk is het in Flachau onmogelijk om aan de ‘Hermanitor’ te ontkomen 😉

Heerlijk kindvriendelijk

Flachau is uitermate kindvriendelijk. Er zijn een paar kindvriendelijke ‘funslopes’ waar de jongste wintersporters volop kunnen races en springen. Dat ziet er toch geweldig uit!?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

flying Greta @waskiraceclub #jedertagisteinperfektertag

Een bericht gedeeld door Brigitte Winter – Yoga Studio (@winteryoga) op

Om 4 uur begint de apres ski

Hou je van après ski? Dan ben je in Flachau zeker op de juiste plek. Vanaf 4 uur gaat het dak er af en het gaat tot in de kleine uurtjes door. De Hofstadl is misschien wel de bekendste après ski bar van Oostenrijk.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jan-Roel Bussemaker (@bussemaker) op

en van binnen ziet het er zo uit…

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door weinfee (@weinfee73) op

Over Foto Friday

De mooiste wintersport foto's - sneeuw - sneeuw - sneeuwElke vrijdag verzamelen we de mooiste foto’s over de actualiteit of skigebieden van Social Media. Gewoon omdat we daar blij van worden en we hopen dat jij er ook bij van wordt! Heb jij ook een mooie wintersport foto die je met ons wilt delen? Stuur hem dan naar ons op, of tag ons via

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Review: Flocks skisokken getest!
Ook interessant
Wintersportweer: extreem zonnige voorjaarsvakantie voorspeld