Wat een wintersport week! Het hoogseizoen was voorbij, maar het is nog steeds gezellig druk op de piste. We zien nog steeds redelijk wat kinderen op de piste, maar ook veel vriendengroepen. De après ski was deze week nog goed gevuld maar dat kwam misschien ook door het weer deze week. We hadden zon, heel veel wind, sneeuw, regen en Kaiserwetter. Letterlijk alles kwam voorbij. Ga jij nog wintersporten in maart of april? Zorg dan dat je op alle weersomstandigheden voorbereid bent! Deze foto’s van afgelopen week laten zien dat er niets zo veranderlijk is als het weer.

De smaak van sneeuw

Zondag begon het te sneeuwen. Althans vanaf 1200 meter. Daaronder viel regen. Toen we na de lunch de berghut uitkwamen belandde we in de regen. Maar eenmaal boven op de piste aangekomen dwarrelde er dikke sneeuwvlokken om ons heen. En toen ik mijn zoon aan mijn skistok vooruit trok over een blauw pad, keek ik om en zag dit tafereel:  “Kind proeft de sneeuw”. Hoe lang is het geleden dat jij zelf de sneeuw proefde?

Kaisserwetter

Na de sneeuw en regen hadden we maandag veel wind, en blauwe lucht. Op dinsdag was het typisch Kaisserwetter. Wintersporters waren weer op de piste (in plaats van in de berghutten en après ski) en er werden lange op de piste dagen gemaakt. Van maandag op dinsdag was er op veel plaatsen sneeuw gevallen, dus er kon poeder geskied worden op de piste met stralend weer. Ideale omstandigheden voor een wintersport in maart!

Voorpret voor Wildkogel Arena stijgt

Wij vertrekken volgende week naar Wildkogel, dus dat account hielden we extra goed in de gaten. En woensdag bereikten onze voorpret een hoogtepunt, toen deze beelden ons bereikten.

 

En nog meer sneeuw

Na twee heldere dagen viel er woensdag en donderdag nog een lading verse sneeuw. Dikke vlokken bij -2 in het dal. Helaas hing het wolkendek laag waardoor er op veel plekken slecht zicht was. Maar zowel onder het wolkendek als daarboven was het genieten!

Zoals hier in Hohe Salve
In Hochzilltertal schijnt boven de wolken de zon

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

what a beautiful day ❄️✨ – #winterwonderland

Een bericht gedeeld door ? ? ? ? ? ☼ (@juliadevoogd_) op

Langlaufen op verse sneeuw

Dankzij 3 dagen van sneeuwval in het dal, konden de schoolkinderen weer langlaufen. Dat betekent iedereen een setje langlaufski’s, schoenen en stokken mee naar school, ski jassen aan en een volwassen begeleider. Natuurlijk hebben wij ons direct aangemeld om deze schoolkinderen een ochtendje over de loipe te begeleiden.

 

Over Foto Friday

De mooiste wintersport foto's - sneeuw - sneeuw - sneeuwElke vrijdag verzamelen we de mooiste foto’s over de actualiteit of skigebieden op de sociale kanalen. Gewoon omdat we daar blij van worden en we hopen dat jij er ook bij van wordt! Heb jij ook een mooie wintersport foto die je met ons wilt delen? Stuur hem dan naar ons op, of tag ons via

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Zonnebrand op wintersport: zo zorg je voor goede bescherming
Ook interessant
Foto update: Oostenrijkse wintersportdorpen onder een verse laag sneeuw