Foto Friday 69 - wintersport in Maart

Wat een heerlijke wintersportweek hebben we achter de rug. Deze week was misschien wel een van de mooiste weken dit seizoen. We hadden sneeuw, zon en temperaturen rond het vriespunt. En het was ook nog eens heel rustig, het hoogseizoen is namelijk voorbij.  In deze editie van foto friday hebben een aantal mooie foto’s van afgelopen week voor je geselecteerd. Kijk en geniet met ons mee!

Zon zon zon dag

Zondag was een prachtige lentedag. De zon scheen met volle kracht en was de lucht prachtig blauw. De thermometer in de auto gaf maar liefst 20,5 graden aan. Bijna te warm om te gaan skiën of boarden. Wij gingen winterwandelen in Filzmoos en maakten toen deze foto van het uitzicht op het Dachstein massief. Mooi hè?

Maaike winterwandelen in Filzmoos

Het begon met verse sneeuw

De week begon met verse sneeuw. Zo’n anderhalve dag sneeuwde het tot in de dalen. Lokaal viel er zo’n 30 cm sneeuw, zoals op de foto hieronder uit Gargellen (Montafon).

 

Zonsopkomst

Wat een prachtige foto van de zonsopkomst in Obertauern. Hier kan je nog tot 1 mei wintersporten. Misschien een idee voor een wintersport in de meivakantie?

 

Lege pistes

Wij schreven het al eerder wintersport in maart wordt ondergewaardeerd. Kijk maar eens naar onderstaande foto die wij deze week maakten in Radstadt. Zon, sneeuw op de bomen en niemand op de piste. Beter wordt het echt niet.

Lege piste in Radstadt - wintersport in maart
Lege pistes in Radstadt

 

Skiën en zonnebaden

Voor liefhebbers van de zon was deze week ook een topweek. Niks lekkerder dan na een dag skiën of boarden genieten van een goed glas Oostenrijks bier in de zon. Zoals hieronder skigebied Saalbach.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Genieten hier. #saalbach #dutchweek

Een bericht gedeeld door Rogier Verplancke (@rogierverplancke) op

 

Festivals en evenementen

Aan het einde van het skiseizoen gebeurt er van alles op en vooral naast de pistes. De laatste weken van de winter is het laagseizoen en om toch toeristen te trekken organiseren skigebieden allemaal leuke evenementen en festivals.  Zo was het in Sportgastein (bij Bad Hofgastein) afgelopen weekend net of je op Ibiza was. Niet alleen was het prachtig weer, er stonden palmen en strandstoelen op de piste. Het feestje werd compleet gemaakt door optredens en dj’s. Op de foto ziet het er heel gezellig uit.

Over Foto Friday

De mooiste wintersport foto's - sneeuw - sneeuw - sneeuwElke vrijdag verzamelen we de mooiste foto’s over de actualiteit of skigebieden op de sociale kanalen. Gewoon omdat we daar blij van worden en we hopen dat jij er ook bij van wordt! Heb jij ook een mooie wintersport foto die je met ons wilt delen? Stuur hem dan naar ons op, of tag ons via

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Review: Odlo Blackcomb thermoshirt
Ook interessant
Zo verwerk je het einde van je wintersport