Foto Frdaiy 70

Zondag begint de zomertijd (mocht je het vergeten zijn, in het voorjaar gaat de klok een uur vooruit 😉 ). En hoewel de zomertijd begint, is de winter in de meeste skigebieden echt nog niet voorbij.

Afgelopen week sneeuwde het nog behoorlijk en er ligt (zeker hogerop) nog een dik pak sneeuw. Kijk maar de de foto’s die wij deze week verzamelden.

De laatste poederdagen?

Maandag, dinsdag en woensdag viel er nog zo’n 25 cm sneeuw. De gelukkigen die deze week op wintersport waren konden genieten van heerlijke poedersneeuw. Zoals op de foto hieronder uit skigebied Zauchensee.

Ook in skigebied Saalbach viel een verse laag sneeuw. Kijk maar naar deze fantastische foto. Als je zulke beelden ziet wil je toch ook goed leren boarden?

Sommige skigebieden sluiten hun liften dit weekend

Het begin van de zomertijd is voor de lagergelegen skigebieden het moment om het skigebied te sluiten. Skigebied Radstadt – Altenmarkt doet dat met een liefdevol bericht (op facebook) als dank naar de wintersporters.

Overigens sluiten deze skigebieden niet omdat er onvoldoende sneeuw ligt. Want dat ligt er nog genoeg. Maar omdat de meeste wintersporters al met hun hoofd bij de lente en de zomer zijn en niet meer gaan skiën of boarden.

Zelfs langlaufen is nog mogelijk

Er ligt nog zoveel sneeuw dat je zelfs nog kunt langlaufen. Bijvoorbeeld in Seefeld.

Zoek het hogerop

Ga jij komende drie weken nog op wintersport? Zoek het dan hogerop, daar ligt nog veel sneeuw. Wij waren afgelopen weekend in skigebied Wildkogel Arena. Het was prachtig weer (kijk maar naar ons fotoverslag). Naast dat we waren skiën, hebben we  ook een prachtige sneeuwschoenwandeling in Neukirchen am Grossvenediger gemaakt. Op de omliggende bergen kan je goed zien dat de winter echt nog niet over is.

Kortom: als je het hogerop zoekt, ligt er nog meer dan genoeg sneeuw.

Laatste kans om nog één keer de winter in te duiken

Komende drie weken zijn echt de laatste kans om deze winter nog één keer de sneeuw in te duiken. Een aantal skigebieden zijn tot en met Pasen geopend. En zelfs een wintersport tijdens de meivakantie hoort nog tot de mogelijkheden. Heb jij nog zin en tijd om een paar dagen te gaan skiën of boarden grijp dan deze kans met beide handen aan. Want voor je het weet is de winter echt voorbij!

 

Over Foto Friday

De mooiste wintersport foto's - sneeuw - sneeuw - sneeuwElke vrijdag verzamelen we de mooiste foto’s over de actualiteit of skigebieden op de sociale kanalen. Gewoon omdat we daar blij van worden en we hopen dat jij er ook bij van wordt! Heb jij ook een mooie wintersport foto die je met ons wilt delen? Stuur hem dan naar ons op, of tag ons via de sociale kanalen:

Tot de volgende foto friday!

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Fotoverslag: Komperdell racecamp in Reiteralm (Ski Amadé)
Ook interessant
Wij gingen airboarden en dat zag er zo uit