Foto Friday 72 - april doet wat hij wil..

Een Nederlands weerspreuk luidt: “April doet wat hij wil.” Deze weerspreuk geldt klaarblijkelijk ook in Oostenrijk, want daar zagen we afgelopen week alle weertypes wel voorbij komen. Was jij ook op wintersport in april? Dan heb je waarschijnlijk ook wisselende weersomstandigheden gehad. Regen, wind, sneeuw en zon alles kwam voorbij.

In deze editie van Foto Friday kijken we terug naar de afgelopen week. Kijk je met ons mee?

Zonnig weekend

Afgelopen weekend was uitermate zonnig. ’s morgens was het heerlijk op de piste…

En ’s middags op het terras ook. Zien deze ligstoelen in Obertauern er niet uitnodigend uit? Je kan daar tot nog 1 mei terecht om te skiën of boarden.

Boven de wolken …

Soms kan je je ook behoorlijk vergissen in het weer in de bergen. Dan lijkt het ’s morgens bewolkt en mistig. Maar als je dan in de skilift zit en door de wolken heen gaat, dan schijnt boven op de zon. In het dal is het dan ook kouder dan op de berg. Dit verschijnsel heet “inversie”. Een fotochromatische skibril is bij dit weer echt ideaal. Dan hoef je niet zo vaak te wisselen tussen je skibril en je zonnebril.

Witte bomen

Donderdag en vrijdag viel er in delen van Oostenrijk een beetje neerslag. Op de berg in de vorm van sneeuw. Boven in het skigebied waren de bomen mooi wit. Echt nog een winters gevoel. En dat in april. Heerlijk!

Sneeuw in Zauchensee. Kindvriendelijke piste
Verse sneeuw en witte bomen.

Best fris (voor april)

Het was niet al te warm. Vandaag komt de temperatuur zelfs nauwelijks boven het vriespunt uit. Kijk maar naar deze foto die we vanmorgen maakten in Zauchensee.

wintersport in april in zauchensee
14 april 2019: 11:45 uur: -1 graden in Zauchensee

Volgende week komt de zon terug

Komende dagen blijft het nog wisselvallig weer in Oostenrijk. Maar daarna komt de zon weer terug. Wordt dit de opmaat van een warme zomer? De voorspellingen voor de eerste paar dagen van de meivakantie zijn in ieder geval erg goed. Zou jij dan nog op skivakantie willen gaan? Lees dan ons uitgebreide artikel over wintersport in de meivakantie.

Weer meivakantie 2019

Over Foto Friday

De mooiste wintersport foto's - sneeuw - sneeuw - sneeuwElke vrijdag verzamelen we de mooiste foto’s over de actualiteit of skigebieden op de sociale kanalen. Gewoon omdat we daar blij van worden en we hopen dat jij er ook bij van wordt! Heb jij ook een mooie wintersport foto die je met ons wilt delen? Stuur hem dan naar ons op, of tag ons via de sociale kanalen:

Tot de volgende foto friday!

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Winterbeelden: 7 foto’s van wintersport in de meivakantie 2019
Ook interessant
Oude skilift Schladming krijgt tweede leven in Argentinië