7 maanden winter in Lech

Het is midden mei en het skiseizoen is inmiddels echt wel overal voorbij. Koning Winter geeft zich echter nog steeds niet gewonnen. Afgelopen week sneeuwde het in Oostenrijk op veel plaatsen nog een keer tot in de dalen. Je kunt het je bijna niet voorstellen, maar in hoger gelegen dorpen in Oostenrijk is het nu al zeven maanden lang winter.

Eén van die dorpen waar al sinds november sneeuw ligt is Lech. Wil je ook weten hoe dat er uit ziet? Hieronder hebben we een aantal heerlijke winterbeelden van de eindeloos lange winter in Lech voor je geselecteerd.

November: de winter begint

De winter in het sneeuwzekere skigebied van Lech begon vorig jaar in november. Ongeveer 7 maanden geleden was het dorp voor de eerste keer helemaal ondergesneeuwd. Dat zag er zo uit.

Romantisch in december

In Oostenrijk is december de meest sfeervolle maand. Net als veel andere dorpen is ook Lech de hele maand december prachtig verlicht. De verse sneeuw maakte het ook nog eens extra sfeerval. Kijk maar eens naar onderstaande video van een romantische arresleetocht.

Meer weten over wintersport in december? Lees dan ons artikel: 7 redenen om al in december op wintersport te gaan.

Oneindig veel sneeuw in januari

In januari viel in heel Oostenrijk een recordhoeveelheid sneeuw. Bij ons in Salzburgerland viel ruim 2 meter sneeuw, maar ook in Lech viel een enorm pak sneeuw. Kijk maar eens hoeveel er in een dag valt op het dak van een schuurtje.

Zonnige dagen

Gelukkig waren er deze winter ook heel veel zonnige dagen. Dagen waarop je zonder goede skibril of zonnebril de piste niet op kon.

 

De laatste skidag

Op 1 mei konden wintersporters voor het laatst deze winter genieten van de pistes. Ondanks dat er nog meer dan genoeg sneeuw lag, gingen de pistes daarna dicht. Eind november gaan ze weer open. Dan begint het wintersportseizoen 2019-2020.

 

Koud in mei

In mei is de winter in Lech nog altijd niet voorbij. Onderstaande foto is gemaaktop 6 mei 2019. En daar is deze week nog een laagje sneeuw bij gekomen. De winter gaat nog even door in Lech..

Tot de volgende foto friday!

Over Foto Friday

De mooiste wintersport foto's - sneeuw - sneeuw - sneeuwElke vrijdag verzamelen we de mooiste foto’s over de actualiteit of skigebieden op de sociale kanalen. Gewoon omdat we daar blij van worden en we hopen dat jij er ook bij van wordt! Heb jij ook een mooie wintersport foto die je met ons wilt delen? Stuur hem dan naar ons op, of tag ons via de sociale kanalen:

Tot de volgende foto friday!

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Thermokleding voor wintersporters
Ook interessant
De winter is terug, dit weekend gratis skiën in Hochkar