Foto Friday - toerskiën

Doordat het in mei kouder was dan normaal gesproken en omdat er in afgelopen winter extreem veel sneeuw is gevallen, ligt er nog heel veel sneeuw in de Alpen. Zelfs op een hoogte van 1.200 meter ligt nog veel sneeuw. Dat is uitzonderlijk voor de tijd van het jaar. De enorme hoeveelheid sneeuw is wel goed nieuws voor liefhebbers van het toerskiën. Toerskiën is immens populair bij de lokale bevolking in de Alpenlanden. Na het zien van deze jaloersmakende foto’s, zal je begrijpen waarom toerskiën steeds populairder wordt.

In deze editie van Foto Friday hebben we vijf mooie foto’s van de afgelopen weken voor je verzameld. Kijk en geniet met ons mee!

Helemaal omhoog lopen?

Als je gaat toerskiën loop je zelf met stijgvellen onder je ski’s omhoog. Echte cracks doen dat buiten de pistes en kunnen, zelfs eind mei nog, door de poeder afdalen. Let op: daarvoor is wel goede kennis van lawines of de hulp van een lokale gids noodzakelijk! En vergeet vooral ook niet om te zorgen voor goed skimateriaal en kleding. Een goede hardshell en veilige lawine airbag komt dan zeker van pas.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sandra Lahnsteiner (@sandralahnsteiner) op

Genieten van prachtige uitzichten

Terwijl je naar boven loopt, heb je een prachtig uitzicht. Omdat het al bijna juni is, zijn de bomen groen, wat leidt tot hele bijzondere foto’s. Onderstaande werd gemaakt in de buurt van Maria Alm. Mooi hè!?

Op naar de top

Het doel van de tocht is natuurlijk de top. Wanneer je die bereikt kan je behoorlijk uitgelaten van blijdschap zijn.  Zou jij ook zo blij zijn?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Thomas Eichberger ?? Alpinist (@thomas_iceberg) op

Enthousiast geworden? Volg dan #skimo

Word jij ook zo enthousiast van dit soort foto’s? Er worden op dit moment dagelijks nog honderden foto’s op sociale media geplaatst van wintersporters die eind mei nog een skitoer maken. De makkelijkste manier om deze foto’s te zien is door ‘#skimo’ te volgen. Onderstaande foto is een van vele prachtige beelden die we voorbij zagen komen.

Prachtige Dolomieten toppen

We sluiten deze editie van Foto Friday af met de mooiste foto die we deze week tegenkwamen. Onderstaande foto werd gemaakt tussen de ruige bergtoppen in de Dolomieten. Zoals je ziet ligt er in dit deel van Italië nog meer dan genoeg sneeuw om te gaan toerskiën. Wat een geweldig plaatje!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door F I L Z O (@filippomenardi) op

 

Over Foto Friday

De mooiste wintersport foto's - sneeuw - sneeuw - sneeuwElke vrijdag verzamelen we de mooiste foto’s over de actualiteit of skigebieden op de sociale kanalen. Gewoon omdat we daar blij van worden en we hopen dat jij er ook bij van wordt! Heb jij ook een mooie wintersport foto die je met ons wilt delen? Stuur hem dan naar ons op, of tag ons via de sociale kanalen:

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Dit is de nieuwe ‘Flying Mozart’ gondel in Wagrain
Ook interessant
Livebeelden: het sneeuwt in Oostenrijk (29 mei 2019)