De zomer is begonnen en op veel plaatsen zijn de skiliften al weer open. Dit keer niet om te skiën of te boarden, maar om leuke dingen te doen op de berg. Ben je ben benieuwd hoe dat er uit ziet? In deze editie van Foto Friday hebben we een aantal zomerse activiteiten bij de skiliften op een rij gezet.

Wandelen en genieten van het uitzicht

Als het in het dal erg warm is, dan is het op de berg vaak nog heerlijk fris. En van bovenaf heb je een prachtig uitzicht op de omliggende bergen. Kijk maar eens naar onderstaande foto’s uit Serfaus en Hauser Kaibling.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Serfaus-Fiss-Ladis (@serfausfissladis) op

Mountainbiken kan je overal

Mountainbiken is een activiteit die veel wintersporters aan zal spreken. Het gevoel dat je krijgt als je met je fiets de berg afraast komt nog best in de buurt van een piste afknallen op je ski’s of board. Er zijn hele spectaculaire mountainbikeparken vol snelle bochten en schansen. En omdat je zoals hieronder in skigebied Saalbach met de lift omhoog kan, hoef je niet eens zo’n hele goede conditie te hebben. 😉

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Tomáš Slavíček (@tomasslavicek) op

Tijdens het afdalen heb je een prachtig uitzicht, zoals je op deze foto uit Wagrain kunt zien.

Spelen op de berg

Op steeds meer plaatsen worden boven op de berg speeltuinen gebouwd. Op deze manier proberen de Oostenrijkers ouders te verleiden om hun zomervakantie ook eens in Oostenrijk door te brengen. Een mooi voorbeeld daarvan is de Geisterberg in Alpendorf, waar kinderen heerlijk kunnen spelen en ondertussen een behoorlijke wandeling af leggen. Echt quality time!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Katharina Priesching (@katharinapriesching) op

Glijden in Wildkogel Arena

Wil je een keer wat spectaculairs meemaken met je kinderen? Ga dan in de zomer naar skigebied Wildkogel Arena. Daar hebben ze een wandeling waarop je langs maar liefst 10 glijbanen komt. Je gaat met de skilift omhoog en wandelt dan in ongeveer 2 uur naar beneden. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om sommige glijbanen meerdere keren te doen…

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Evelyne Thämlitz (@haushoellerer_ferienwohnungen) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht dat is gedeeld door @smaragdhotel_tauernblick op

Ook in Maria Alm hebben ze zo’n glijbanenwandeling gebouwd. Met de Natrun skilift omhoog en langs 6 lange glijbanen wandel je zo langzaam weer naar beneden. Benieuwd hoe dat er uit ziet? Bekijk dan deze video.

 

Over Foto Friday

De mooiste wintersport foto's - sneeuw - sneeuw - sneeuwElke vrijdag verzamelen we de mooiste foto’s over de actualiteit of skigebieden op de sociale kanalen. Gewoon omdat we daar blij van worden en we hopen dat jij er ook bij van wordt! Heb jij ook een mooie wintersport foto die je met ons wilt delen? Stuur hem dan naar ons op, of tag ons via de sociale kanalen:

Tot de volgende foto friday!

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Ongelooflijk! Dit skigebied is nog tot 4 juli open
Ook interessant
Gear Guide: skikleding & gear test