Pffff wat is het warm hè!? Overal in Europa heerst op dit moment een hittegolf en worden recordtemperaturen gemeten. Maar… als het hier zomer is, dan is het aan de andere kant van de wereld winter. En terwijl het bij ons enorm warm is, sneeuwt het in Argentinië. Op sommige plekken viel afgelopen week bijna 50 cm verse sneeuw.

Om even af te koelen van de zinderende hitte, of om alvast weg te dromen voor komende winter hebben we hieronder een aantal actuele plaatjes van de winter in Argentinië voor je verzameld.

40 cm verse sneeuw

De grootste skiregio van Argentinië ligt tegen helemaal landinwaarts, dicht bij de Chileense grens. Afgelopen maandag viel hier maar liefst 40 cm verse sneeuw.

Winterbanden en sneeuwkettingen noodzaak

Er is zo veel sneeuw gevallen, dat wintersporters zonder winterbanden en sneeuwkettingen niet naar de skigebieden konden komen. Moet je kijken wat een dik pak sneeuw er op deze auto ligt.


De weg naar Bariloche

Bariloche is het bekendste skigebied in Argentinië. Het dorp is aan het begin van de vorige eeuw ontstaan doordat vooral Duitse immigranten zich hier vestigden. De foto hieronder doet ons denken aan de autoreis naar Oostenrijk. Dat moment wanneer de besneeuwde bergen in zicht zijn, maar de bomen nog groen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door ???????? ???? (@santiagooficial19) op

Nog zo’n mooi plaatje. Een besneeuw dorp onder een prachtige sterrenhemel. Het doet ons direct verlangen naar de koele winter. Heb jij al nagedacht over je wintersport 2020?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Gladys Duplex Base Catedral I (@gladysbasecatedral) op

Op een bergtop zitten en kijken naar besneeuwde pistes en skiliften. Wat een heerlijke foto uit ‘Cerro Catedral’ een skigebiedje in Patagonië.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

????❄️☃️?? #cerrocatedral #patagoniaargentina

Een bericht gedeeld door Cristiane Basana (@cristianebasana) op

Om jaloers van te worden

Ondanks dat we volop genieten van de zomer, werden we van deze foto toch wel een beetje jaloers. Deze wintersporters zijn gewoon op weg naar de piste. Skischoenen aan, ski’s op de schouder en skihelm op… echt helemaal klaar om te gaan skiën. Jaloersmakend toch?

Winterse plaatje uit zuidelijkste skigebied ter wereld

‘Cerro Castor’ is het meest zuidelijke skigebied ter wereld. Het skigebied ligt in Vuurland, helemaal in het uiterste Zuiden van Argentinië, vlak bij Antartica. De bergen zijn hier minder hoog, dus naast skiën en boarden is het ook erg geschikt voor andere winterse activiteiten. Zo genieten de mensen op de foto hieronder van een prachtige winterwandeling.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Cerro Castor (@cerrocastor) op

Over Foto Friday

De mooiste wintersport foto's - sneeuw - sneeuw - sneeuwElke vrijdag verzamelen we de mooiste foto’s over de actualiteit of skigebieden op de sociale kanalen. Gewoon omdat we daar blij van worden en we hopen dat jij er ook blij van wordt! Heb jij ook een mooie wintersport foto die je met ons wilt delen? Stuur hem dan naar ons op, of tag ons via de sociale kanalen:

Tot de volgende foto friday!

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Dit zijn de leukste skigebieden voor wintersport met een groep
Ook interessant
6 gave video’s van pistenbully’s aan het werk