Voor veel skigebieden is de zomer hét moment om te investeren in het skigebied. Op veel plekken worden nieuwe liften gebouwd, pistes aangelegd en meren voor wateropslag gegraven. Ook op social media plaatsen de skigebieden veel updates over de voortgang van hun bouwprojecten.

In deze editie van Foto Friday hebben we een aantal foto’s van bouwupdates uit populaire skigebieden voor je op een rijtje gezet.

Kirchberg bouwt nieuwe Fleckalmbahn

We beginnen met de mooiste foto van bouwwerkzaamheden die we konden vinden. Deze foto van de nieuwbouw van het bergstation van de nieuwe Fleckalmbahn in Kirchberg vinden wij echt prachtig. Mooie lucht, prachtig uitzicht en felle kleuren. Het lijkt wel een schilderij 😉

De nieuwe Fleckalmbahn is een moderne 10-persoonsgondel die in de plaats komt van de huidige (35 jaar oude) 6-persoonsgondel. De nieuwe gondel heeft meer capaciteit en is een stuk sneller. Hierdoor hoef je minder lang te wachten en zit je ook nog eens korter in de lift. De nieuwe lift krijgt een iets andere route dan de oude. Dit moet er voor zorgen dat de Fleckalmbahn een stuk minder vaak stilgezet hoeft te worden als het hard waait. De kosten van dit project bedragen een slordige 35 miljoen euro.

Verbouwing metro in Serfaus gereed

Deze maand is de verbouwing van de metro in het kindvriendelijke skigebied Serfaus eindelijk afgerond. De modernisering van de ‘U-Bahn’ begin medio april 2017 en heeft ruim twee jaar geduurd.  Het resultaat is er dan ook wel naar. De nieuwe stations en de nieuwe metro zien er prachtig winters uit.

Saalbach moderniseert de Zwölferkogelbahn

In skigebied Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn wordt deze zomer de Zwölferkogelbahn compleet gerenoveerd. De 24 jaar oude lift wordt vervangen door een moderne 10-persoonsgondel. De nieuwe lift wordt een stuk sneller en heeft meer capaciteit. Straks heb je nog maar 8 minuten nodig om van het dorp naar de steilste piste in het skigebied te komen.

Met de nieuwe lift is een investering van maar liefst 50 miljoen euro gemoeid. De nieuwbouw maakt onderdeel uit van het plan van Saalbach voor het organiseren van het WK alpineskiën in 2023.

Bouw Bergstation Zwölferkogel in Berwang
Foto: Eric van Gool op Facebook.com

Kaunertaler Gletsjer

Op de Kaunertaler gletsjer wordt deze zomer een nieuwe 100-persoonsgondel gebouwd. Deze nieuwe gondel vervangt twee gedateerde stoeltjesliften. Het wordt de eerste 100-persoons funiflor gondel in Oostenrijk. Funiflor betekent dat de gondel aan twee kabels omhoog en omlaag gaat. Zo is de lift ook bij harde wind inzetbaar. In het ontwerp van de nieuwe lift is rekening gehouden met het milieu. Er is voor gekozen om slechts twee liftpalen te plaatsen. De 36 liftpalen van de twee sleepliften worden tegelijkertijd van de berg verwijderd. De Kanuertaler gletsjer is één van de gletsjers waar je ook in de zomer kunt wintersporten.

Hieronder kan je zien hoe de nieuwe lift er uit gaat zien.

Nieuwe 10-persoonsgondel in Schladming

In Schladming wordt hard gewerkt aan de bouw van een nieuwe 10-persoonsgondel. Deze vervangt de oude Planaibahn (gondel) en de ‘Planai 3-er’, een ouderwetse stoeltjeslift. De nieuwe lift kan maar liefst 3.800 wintersporters per uur omhoog brengen. Bovendien is de nieuwe skilift behoorlijk wat sneller en comfortabeler. Leuk om te weten.. de oude lift krijgt een tweede leven in Argentinië.

De investering voor de nieuwe gondel bedraagt zo’n 26,5 miljoen euro. Hieronder staat een foto van een van de liftpalen in het nieuwe middelstation. Best indrukwekkend vinden wij!

 

Over Foto Friday

De mooiste wintersport foto's - sneeuw - sneeuw - sneeuwElke vrijdag verzamelen we de mooiste foto’s over de actualiteit of skigebieden op de sociale kanalen. Gewoon omdat we daar blij van worden en we hopen dat jij er ook blij van wordt! Heb jij ook een mooie wintersport foto die je met ons wilt delen? Stuur hem dan naar ons op, of tag ons via de sociale kanalen:

Tot de volgende foto friday!

 

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Van ‘nog nooit geskied’ naar skileraar in slechts 2 weken
Ook interessant
Dit zijn de leukste skigebieden voor wintersport met een groep