Het is herfst, althans de meteorologische gezien. Hoewel de herfst begon met prachtig weer, heeft ‘Koning Winter’ ook al van zich laten horen. Vandaag is het voor het eerst deze herfst dat we een sneeuwfoto’s uit Oostenrijk kunnen delen. Afgelopen nacht daalde de sneeuwgrens naar ongeveer 2.000 meter, waardoor we vanmorgen witte bergtoppen konden aanschouwen.

Heerlijk beelden! De witte toppen doen ons al een naar de wintersport 2020 verlangen. Wil je met ons meegenieten van de eerste winterbeelden van deze herfst? Lees dan snel verder.

Dinsdag viel er al sneeuw in de Dolomieten

De eerste sneeuw viel afgelopen dinsdag in de Dolomieten. In het Italiaanse deel van de Alpen viel een dun laagje sneeuw, wat erg echt gaaf uit zag. Het was overigens behoorlijk koud, kijk maar het bergmeer. Dat is gewoon dichtgevroren.

Goedemorgen vanuit Montafon

Vannacht is het behoorlijk afgekoeld. Boven 2.000 meter is een dun laagje sneeuw gevallen en sneeuwt het nog steeds. Deze foto uit Montafon is goed begin van de dag voor wintersporters! Toch?

Twee dagen eerder zag het er in Gargellen overigens nog zo uit..

Witter bergtoppen in Sölden

In Sölden sneeuwde het vannacht een beetje. De witte bergtoppen boven de groene bossen zorgen wel voor idyllische plaatjes. Kijk zelf maar.

Sneeuw op de gletsjers

Ook op de gletsjers van Kaprun (vlakbij Zell am See) en de Stubaier gletsjer viel een paar centimeter sneeuw. Daarmee ziet het er direct heerlijk winters uit. Nog maar een paar weken wachten, want op 12 oktober gaat deze gletsjer weer open voor wintersporters.


De Stubaier gletsjer gaat ook binnenkort open. De opening staat gepland rond half september.

Nu al wintersporten op de Hintertuxer gletsjer

Kan je ook niet tot december wachten? Of wil jij op korte termijn een paar dagen skiën of boarden? Dan moet je naar de Hintertuxer gletsjer. Deze gletsjer is, als enige gletsjer in Oostenrijk, 365 dagen per jaar geopend. Je kunt een korte ski trip in Hintertux prima combineren met een herfstvakantie in Oostenrijk. Of bijvoorbeeld voor een of meerdere overnachtingen onderweg naar Italië.

In Hintertux verheugen ze zich overigens al dagen op de sneeuw. Deze update stond 2 dagen geleden op hun Facebook pagina.

Ook in Zwitserland

Niet alleen in Oostenrijk sneeuwt het op dit moment, ook in in Zwitserland is vannacht sneeuw gevallen. Kijk maar naar deze update uit Andermatt. Wij gaan van dit soort beelden onwijs verlangen naar de winter… jij ook?

 

Komende dagen tot 77 cm sneeuw verwacht

Het is ongelooflijk, maar komende dagen wordt nog veel meer sneeuw verwacht. De sneeuwgrens zakt naar 1.600 meter en lokaal wordt er 50-75 cm sneeuw verwacht. Vooral in de regio rondom de Dachstein Gletsjer wordt enorm veel sneeuw verwacht. Helaas is het nog te vroeg in het seizoen om te gaan skiën of boarden, maar wij gaan wel voor het eerst weer door de sneeuw wandelen.

Hieronder staan de 10 dorpen waar komende 5 dagen het meeste sneeuw wordt voorspeld.

Sneeuw in Oostenrijk - september
Bron: Sneeuwhoogte.nl

Opmaat naar een strenge winter?

Nu de zomer (eindelijk) voorbij is, hebben ook de eerste meteorologen zich al gewaagd aan een winter voorspelling voor komende winter. Wanneer hun verwachting uitkomt, dan krijgen we extreem winterweer in 2020. Met veel vorstdagen, sneeuw en misschien komt er zelfs een Elfstedentocht. Het blijven natuurlijk maar voorspellingen, maar het is een heerlijk idee om bij weg te dromen.

Winter voorspelling - hoe koud wordt deze winter in Nederland?

Ben jij al klaar voor het wintersportseizoen?

De eerste sneeuw is gevallen. Tegelijkertijd zijn de skigebieden druk bezig met de voorbereidingen voor het komende wintersportseizoen. Wij komen steeds meer in winterstemming. Hoe zit dat bij jou? Ben jij je al aan het voorbereiden op de winter? Ben je misschien zelfs al begonnen met conditietraining? Voor iedereen die nog moet boeken staan hieronder wat links naar inspirerende artikelen.

Over Foto Friday

De mooiste wintersport foto's - sneeuw - sneeuw - sneeuwElke vrijdag verzamelen we de mooiste foto’s over de actualiteit of skigebieden op de sociale kanalen. Gewoon omdat we daar blij van worden en we hopen dat jij er ook blij van wordt! Heb jij ook een mooie wintersport foto die je met ons wilt delen? Stuur hem dan naar ons op, of tag ons via de sociale kanalen:

Tot de volgende foto friday! yay 😉

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Wintersport met vrienden in Oostenrijk
Ook interessant
De persoonlijke reden voor het afscheid van Marcel Hirscher