YES! De winter komt er aan. Begin september sneeuwde het al een keer flink. De eerste skigebieden zijn inmiddels al open. In veel skigebieden worden de sneeuwkanonnen ook al weer op hun plaats gezet en klaargemaakt voor de winter. Dat betekent dat we (eindelijk) kunnen beginnen met aftellen naar de winter!

Het neerzetten van de sneeuwkanonnen start al aan het begin de herfst. Zo worden de skigebieden niet verrast als ‘Koning Winter‘ zich eerder meldt dan gepland. Terwijl het nog prachtig weer is, met temperaturen boven 20 graden, brengen helikopters en pistenbully’s de sneeuwkanonnen de berg op. Wil je weten hoe dat er uit ziet? Hieronder hebben we een aantal beelden van deze werkzaamheden voor je verzameld.

Helicopter in Zauchensee

De eerste foto komt uit Zauchensee. Hier worden de sneeuwkanonnen met helikopters naar hun plaats gevlogen. Dat ziet er echt spectaculair uit. Zeker wanneer het ook nog eens super mooi weer is.

Pistenbully in Saalbach

In skigebied Saalbach gebruiken ze geen helikopters, maar pistenbully’s om de sneeuwkanonnen te verplaatsen. Het gaat misschien wat langzamer, maar ziet er wel erg stoer uit.

Sneeuwkanonnen verzamelen in Hauser Kaibling

In Hauser Kaibling (Stiermarken), zijn ze ook al begonnen. Daar hebben ze hun sneeuwkanonnen al verzameld onderaan de piste. Behoorlijk indrukwekkend hoeveel sneeuwkanonnen een skigebied heeft. Proberen ze wintersport zo tegen klimaatverandering te beschermen?

Prachtige foto uit Snow Space Salzburg

Deze prachtige foto werd gisteren gemaakt in Snow Space Salzburg, het skigebied van Wagrain en Flachau. Ook hier hebben ze de sneeuwkanonnen al verzameld. Het water in het kunstmatige meer wordt gebruikt om kunstsneeuw van te maken.

In Amerika staan de sneeuwkanonnen zelfs al aan

Wintersport in Canada en Amerika begint vroeger dan in de Alpen. Het is daar al eerder in het seizoen koud en er valt dan ook al meer sneeuw. Niet voor niets zijn de eerste skiwedstrijden van het seizoen elk jaar in Canada en de Verenigde Staten. In ‘Araphoe Bassin‘ stonden deze week de sneeuwkanonnen zelfs al voor het eerst aan. Best wel bijzonder toch?

Ben jij je al aan het voorbereiden op de winter?

Je ziet de skigebieden zijn zich hard aan het voorbereiden op de komende winter. En wij komen ook langzamerhand in winterstemming. Hoe zit dat met jou? Ben jij je al aan het voorbereiden op de winter? Heb je je skikleding al gecontroleerd? Al naar de nieuwe collectie ski handschoenen gekeken? Of heb je de wintersport 2020 nog niet geboekt? We zijn heel benieuwd. Laat je het ons weten via het opmerkingenveld onder aan het artikel?

Over Foto Friday

De mooiste wintersport foto's - sneeuw - sneeuw - sneeuwElke vrijdag verzamelen we de mooiste foto’s over de actualiteit of skigebieden op de sociale kanalen. Gewoon omdat we daar blij van worden en we hopen dat jij er ook blij van wordt! Heb jij ook een mooie wintersport foto die je met ons wilt delen? Stuur hem dan naar ons op, of tag ons via de sociale kanalen:

Tot de volgende foto friday! yay ?

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Skiblessures voorkomen: pijnlijke knieën van het skiën
Ook interessant
Saalbach, Kaprun en Zell am See investeren ruim 100 miljoen euro