Afgelopen week was wederom een topweek in de skigebieden. Afgelopen weekend sneeuwde het, maar vanaf maandag was het weer volop ‘Kaiserwetter‘. Voor al onze lezers die deze week ook wel op wintersport hadden willen zijn. En voor iedereen die, net als wij, ook zo geniet van winterse foto’s hebben we deze week elke dag de mooiste foto die we op social media tegenkwamen geselecteerd. Kijk en geniet met ons mee!

Verse sneeuw op zaterdag

We beginnen met een wel hele vette foto. Afgelopen weekend sneeuwde het in Oostenrijk. En niet zo’n beetje ook. In skigebied Montafon viel een behoorlijk pak sneeuw. Daar kon gewoon diepe poeder gereden worden. Iets wat ons deze winter helaas nog niet echt gelukt is. Moet je die foto zien…grrrr om jaloers van te worden.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Talstation Versettla (@sportmontafon) op

Zondag: eerste sporen maken in Les Menuires

Niet alleen in Oostenrijk sneeuwde het afgelopen weekend. Ook in Zwitserland en Frankrijk viel behoorlijk wat sneeuw.  Deze medewerker van het toerismebureau in skigebied Les Menuires maakte het eerste spoor. Helaas niet met zijn ski’s, hij moest namelijk eerst een stuk door de diepe sneeuw lopen, voordat hij überhaupt bij de lift was.

Hou jij ook zo van door de diepe sneeuw lopen? Dan moet je echt een keer gaan sneeuwschoenwandelen of winterwandelen. Dat kan gewoon voor, of na het skiën.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Les Menuires | Station de Ski (@lesmenuires) op

In Flachau zag het er ‘blue monday’ zo uit…

Voor wintersporters die in Flachau op wintersport waren, kon de week niet beter beginnen. Moet je kijken wat een fantastische foto. Ik weet zeker dat de mensen in deze skilift geen last hadden van ‘Blue Monday’. Wat denk jij?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Foto für mich (@foto_fuer_mich) op

Dinsdag was een ultieme topdag in SalzburgerLand

De mooiste dag van deze week was dinsdag. De zon brak in volle glorie door de wolken en in no-time was de lucht weer strakblauw. Moet je kijken wat een heerlijke foto wij maakten in SalzburgerLand… Zou jij liever in de lift zitten en genieten van de zon? Of liever op de piste staan?

Een topdag op de piste in SalzburgerLand.

Zomaar een woensdag in Stuben al Arlberg

Op woensdag ontvingen we deze foto van reiskick. Hij was afgelopen week in het skigebied Arlberg en heeft daar zo te zien erg van genoten. Ben jij ook op wintersport? En heb je een foto die je met ons wilt delen? Graag!  Stuur hem dan naar ons op via e-mail (frank@op-wintersport.nl), of tag ons op instagram of facebook.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Reiskick (@reiskick.nl) op

Corduroy donderdag

‘Corduroy’ is eigenlijk de naam van ribstof, maar wordt ook veel gebruikt om een vers geprepareerde piste mee aan te duiden. Zeg nou zelf, de ribbels op deze piste lijkt toch net op de stof van een ribbroek? Hou jij ook van een strak geprepareerde piste? Dan moet je vroeg opstaan.. ’s morgens als ze vers zijn skiën ze als beste!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Doreen Männich (@doreenmae55) op

Volgende week weer sneeuw?

Afgelopen week was (wederom) een prachtige wintersportweek. Sterker nog, de hele maand januari was het waanzinnig wintersportweer. Er viel veel minder sneeuw dan normaal in deze maand en vrijwel elke dag scheen de zon. Het waren van die typische dagen waarop een ski zonnebril en goede wintersport zonnebrand bittere noodzaak waren. Echt genieten dus. Toch lijkt er nu een eind te komen aan het mooie weer. Volgens de laatste verwachtingen gaat het weer (een beetje) sneeuwen! Waar en hoeveel blijft nog een beetje onzeker. Kijk maar naar onderstaande weersvoorspelling voor skigebied Saalbach.

Weersverwachting voor komende week. (Bron Bergfex.at)

Over Foto Friday

De mooiste wintersport foto's - sneeuw - sneeuw - sneeuwElke vrijdag verzamelen we de mooiste foto’s over de actualiteit of skigebieden op de sociale kanalen. Gewoon omdat we daar blij van worden en we hopen dat jij er ook blij van wordt! Heb jij ook een mooie wintersport foto die je met ons wilt delen? Stuur hem dan naar ons op, of tag ons via de sociale kanalen:

Tot de volgende foto friday! Yay!

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Review Black Diamond Recon mitts getest
Ook interessant
LIVE: zo ziet een perfecte wintersportdag in Kleinarl er uit