Wij waren deze winter een paar dagen op droomvakantie naar Edmonton en Jasper. Een lang gekoesterde wens die eindelijk in vervulling is gegaan. Het was echt de moeite waarde en heeft al onze verwachtingen overtroffen. Helaas is ook in Canada het wintersportseizoen onverwachts vroeg beeindigd. Gelukkig kunnen we via social media nog genoeg mooie beelden bekijken van de skigebieden in Canada. In deze edititie van Foto Friday hebben we een aantal fijne foto’s uit Canada op een rij gezet. Kijk je met ons mee dat er uit ziet?

Zo ziet het er nu uit in Marmot Basin

We beginnen natuurlijk in skigebied Marmot Basin, het skigebied waar we in december waren. Wil je weten hoe dat er toen uit zag? Bekijk dan nog snel even ons live verslag. Het zag er twee weken geleden nog prachtig uit, moet je onderstaande foto zien! Super veel sneeuw en een prachtig uitzicht.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Marmot Basin (@marmotbasin) op

In Fernie is het nog echt nog winter

Waar het in Oostenrijk inmiddels langzaam lente wordt (het was gisteren 20 graden), is het in Canada nog echt winter. Kijk maar naar deze foto uit het skistadje Fernie. Daar ligt nog sneeuw op de straten en zijn goede winterbanden echt geen overbodige luxe.

Sun Snow Peaks

Met enige regelmaat sneeuwt het extreem hard in de Canadese skigebieden. Kijk maar naar deze prachtige foto uit Sun Peaks. Of kunnen we het beter ‘Snow Peaks’ noemen?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sun Peaks Resort (@sunpeaksresort) op

En ook in Big White

Ook in Big White sneeuwde het veel deze winter. Canada is dan ook een prima bestemming voor een wintersport in maart.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Big White Ski Resort (@skibigwhite) op

En als het dan opklaart, krijg je dit soort droom omstandigheden. Wat een heerlijke foto…

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door NOTHINBUTSNOW (@nothinbutsnow) op

Volop genieten in Lake Louise

Ook in het skigebied Lake Louise werd met volle teugen genoten van de wintersport. Blauwe hemel, wit besneeuwde bomen. Echt genieten voor deze dames in de skilift.

 

Prachtig uitzicht op Banff

In de winter is Canada niet alleen een mooie bestemming voor wintersporters, maar ook voor iedereen die houdt van natuur en sneeuw. Zo kan je bijvoorbeeld een winterse stedentrip naar Edmonton combineren met een bezoek aan een of meerdere nationale parken, zoals Jasper of Banff.

Prachtige bevroren waterval in Whistler

En natuurlijk kan je ook na het skiën nog gaan winterwandelen of sneeuwschoenwandelen. Bijvoorbeeld naar deze prachtige bevroren waterval in Whistler.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door the_westcoast_couple (@the_westcoast_couple) op

Conclusie: Canada is ook in maart prachtig

Je ziet het, ook in maart ziet het er in Canada prachtig uit. Wij kunnen bijna niet wachten om dit prachtige land nog een keer te bezoeken. Ben jij er wel eens geweest?

Over Foto Friday

De mooiste wintersport foto's - sneeuw - sneeuw - sneeuwElke vrijdag verzamelen we de mooiste foto’s over de actualiteit of skigebieden op de sociale kanalen. Gewoon omdat we daar blij van worden en we hopen dat jij er ook blij van wordt! Heb jij ook een mooie wintersport foto die je met ons wilt delen? Stuur hem dan naar ons op, of tag ons via de sociale kanalen:

Tot de volgende foto friday! Yay!

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Review: Keen snowboots voor kinderen getest
Ook interessant
Liner handschoenenen, onderhandschoenen voor extra warmte en comfort