banner

Precies op ijsheiligen besloot Koning Winter nog één keer voorbij te komen voor een gepast afscheid. Ondanks het gekke verloop van deze winter, met het abrupte einde van het skiseizoen, kwam dan toch een gepast afscheid. Op dinsdag 12 mei werden we rillend wakker van de kou om vervolgens de sneeuwvlokken omlaag te zien dwarrelen. Lang bleef het niet liggen, maar het maakte onze dag. Het was zo lang geleden dat we wakker werden onder luid gejubel: ‘het sneeuwt’. En wij waren niet de enige.

In heel Oostenrijk maakte mensen gebruik van de laatste dagen van sneeuw en winter. Niet alleen het wintersportseizoen is ten einde. We hebben afscheid genomen van de laatste overblijfselen van winter, de sneeuw. En dat zag er zo uit.

De Snowboardingfamily nam een duik in het ijs terwijl de kinderen snowboarden

We leerden de Snowboarding Family kennen op de pistes van Kleinarl. Vader, moeder, oom, tante en vier kinderen die niet te stoppen zijn. Ze namen afscheid van het seizoen in skigebied Obertauern op een wel heel bijzondere manier.

Winter is voorbij, tijd om te zwemmen!

Sanne is een Nederlandse zwemjuf, wonend in Altenmarkt. En het einde van de winter betekent voor haar de start van het zwemseizoen. Zij koos daarvoor dit prachtige meer in Zauchensee. Heb jij al buiten gezwommen?

Fotocredit: Nadia Jabli
Toerskiën op de Stubaier gletsjer

Sinds 1 mei mag je in Oostenrijk weer toerskiën. En wintersportfanaten maken daar dankbaar gebruik van. Op deze foto op de Stubaier gletsjer lijkt het nog lang geen zomer te worden.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Still not sure about whether to end or continue the season?

Een bericht gedeeld door Chris Riefenberg Photography (@chrisriefenberg) op

Maar dan.. zijn de pistes toch echt weer van de koeien

Het moment dat de koeien weer op je favorieten pistes verschijnen, is het echter definitief. Winter is verleden tijd. Zelfs de tourski’s kunnen in de wax en naar de vliering. De wintersportkleding gewassen en in de kast. Het is voorbij, over, finito. Het worden 5 mooie zomerse maanden en dan mogen we weer!

Over Foto Friday

De mooiste wintersport foto's - sneeuw - sneeuw - sneeuwOp vrijdag verzamelen we regelmatig de mooiste foto’s over de actualiteit of skigebieden op de sociale kanalen. Gewoon omdat we daar blij van worden en we hopen dat jij er ook blij van wordt! Heb jij ook een mooie wintersport foto die je met ons wilt delen? Stuur hem dan naar ons op, of tag ons via de sociale kanalen:

Tot de volgende foto friday! Yay!

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Deze accommodatie in de Noorse wildernis moet op de bucketlist
Ook interessant
Ski wax kopen: 3 soorten ski wax om nog beter te glijden