banner

Het is pas 16 oktober en toch heeft het vannacht al voor de derde keer deze herfst gesneeuwd tot in het dal. Of het een voorteken voor een strenge winter is, weten we niet. Wel weten we dat het er prachtig uit ziet. Ons hart gaat echt wel sneller kloppen van deze vliegende start van de winter. Voor iedereen die (net als wij) gek is op sneeuw en winter hebben we een aantal mooie winterbeelden van deze week verzameld. Kijk en geniet met ons mee!

Witte daken in Oost Tirol

In Oostenrijk viel de meeste sneeuw in het Zuiden. In Oost-Tirol viel de sneeuw tot in het dal. Zelfs in Lienz, de ‘zonnehoofdstad’ van Oostenrijk lag vanmorgen een mooi pak sneeuw. En moet je deze foto die op facebook werd gedeeld zien… Het lijkt wel of deze foto in januari gemaakt is.

Voorbereiden op de winter

De eerste sneeuwval is voor veel skigebieden het sein om te starten met de voorbereidingen voor het komende wintersportseizoen. Sneeuwkanonnen worden op hun plek gezet (en staan op sommige plaatsen zelfs al aan), pistenbully’s worden gereed gemaakt en minstens zo leuk: de eerste foto’s worden op social media geplaats. Onderstaande foto is afkomstig uit Kirchberg…

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door KitzSki (@kitzski) op

En ook in Flachau staan de sneeuwkanonnen al klaar. Wat een heerlijk plaatje zette hotel Hartl online!

Een dag eerder werd in het naburige skigebied Zauchensee de eerste testronde gemaakt met de gondel. Hier krijgen wij echt wel zin om te gaan skiën of boarden. Jij ook?

Top omstandigheden op de gletsjers

Tegelijkertijd genieten wintersporters van ideale omstandigheden in de gletsjer skigebieden. Onderstaande foto van de Kitzsteinhorn bij Kaprun is toch jaloersmakend?

Op de Stubaier gletsjer is zelfs zo veel sneeuw gevallen dat er meer pistes geopend worden. Een heerlijk vooruitzicht voor iedereen die komende week naar dit fijne skigebied afreist.

 

Eerste skidag

Zelf maakten we deze week ook onze eerste afdaling van het seizoen. In het skigebied Obertauern was zo’n 30 cm sneeuw gevallen. Omdat we niet wilden wachten op de opening van de liften, zijn we gaan toerskiën. Wat een heerlijk gevoel om weer op de sneeuw te staan!

 

Ben jij je al aan het voorbereiden op de winter?

Je ziet het: de skigebieden zijn zich hard aan het voorbereiden op de komende winter. Ook wij komen langzamerhand in winterstemming. Hoe zit dat met jou? Ben jij je al aan het voorbereiden op de winter? Heb je je skikleding al gecontroleerd? Al naar de nieuwe collectie ski handschoenen gekeken? Of heb je de wintersport 2021 nog niet geboekt? We zijn heel benieuwd. Laat je het ons weten via het opmerkingenveld onder aan het artikel?

Over Foto Friday

De mooiste wintersport foto's - sneeuw - sneeuw - sneeuwGedurende het winterseizoen verzamelen we op vrijdag de mooiste foto’s over de actualiteit of skigebieden op de sociale kanalen. Gewoon omdat we daar blij van worden en we hopen dat jij er ook blij van wordt! Heb jij ook een mooie wintersport foto die je met ons wil delen? Stuur hem dan naar ons op, of tag ons via de bekende sociale kanalen:

Tot de volgende foto friday! Yay!

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Skigebied Sulden: dé tip voor een ontspannen familie wintersport
Ook interessant
Skibril voor baby, peuter of kleuter