Galaaxy Laax

Onder de naam Galaaxy wordt het bergstation Crap Sogn Gion (op maar liefst 2.228 meter hoogte) gerenoveerd. De renovatie komt tot stand met een hippe mix van toekomst en nostalgie.

Galactische invloeden op de piste zijn blijkbaar populair. Een paar weken geleden werd bekend dat Flachau, Wagrain en Alpendorf samengaan als ‘Snowspace Salzburg‘. Laax kiest met de nieuwe vormgeving van het bergstation ook voor een galactisch design. De naam Galaaxy sluit daar goed bij aan.

Bekijk het filmpje hieronder voor een korte impressie van de totstandkoming van het design van Galaaxy.

Een veganistische menukaart, moderne muziek, een eigen radiostation en een sappenbar. Dit zijn slechts een paar moderne elementen die zich in Galaaxy bevinden. Toch geven ze al een duidelijke invulling aan de moderne setting van het bergstation.

Daarentegen zorgen een oude doordansde hotelvloer, een nostalgische bioscoop en een oude cola machine die is hergebruikt als toiletdeur voor een nostalgische sfeer in het hypermoderne gebouw.

Galaaxy als inspiratie ruimte

Het nieuwe bergstation wordt daarmee een inspirerende omgeving. Niet alleen voor wintersporters, maar hopelijk ook voor (zakelijke) professionals op zoek naar inspiratie.

Nostalgie, toekomst, verdwijnende grenzen en de duizelingwekkende hoogte. Het klinkt in ieder geval als een magische mix voor creatieve concepten en ideeën.

En als het zakelijk dan toch niet helemaal gaat zoals verwacht? Dan kan je in ieder geval altijd nog genieten van de waanzinnige pistemogelijkheden in Laax. Want die pistes van Laax, die behoren wat ons betreft tot de beste van Zwitserland. Onderstaand filmpje laat vrij duidelijk zien waarom.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Koning Winter onderweg naar Oostenrijk – tot 85cm sneeuw verwacht.
Ook interessant
Wintersport in de herfstvakantie? Maandag sneeuw in Oostenrijk.