Als wij ‘Snowflake’ zeggen, denk jij dan inmiddels aan de 77-jarige Henry, met zijn grijze haren en witte outfit? Of is deze legende je nog niet bekend? Wellicht niet, tenzij je natuurlijk onze eerdere artikelen over de ‘hoogtemeter miljonair‘. Een icoon, zou je hem kunnen noemen. En wat is er leuker dan als een icoon met een ander icoon de piste op gaat? In de laatste aflevering(en) van de ski documentaire ‘The Way To Happiness gaat Snowflake samen met Olympisch kampioen Marco Odermatt op pad in Engelberg, waar voor beide de passie is begonnen.

Het langste skiseizoen van Zwitserland

Engelberg-Titlis kent het langste skiseizoen van Zwitserland. Het begint in oktober en eindigt in mei. Dat betekent dat je er zelfs in de lente heerlijk kan skiën! Stel je voor: het is eind april en je besluit om samen met je partner, familie of vrienden nog even weg te gaan. Het is rustig op de piste, je hoeft geen dikke thermokleding aan en de zon brandt al zo goed, dat zonnebrand echt nodig is. Tussen de pistes door stop je daarom ook even om in de zon te zitten en lest je de dorst met een koud drankje. En de pistes? Heerlijk, hoor! Zoals Snowflake zegt: “Het zijn net witte suikerkristallen, de sneeuwvlokjes. Het is prachtig!”. En dat spreekt wel tot onze verbeelding! Als je je bedenkt dat dat is hoe je de lente doorbrengt, is het niet alleen Snowflake die met een glimlach thuiskomt, maar ook wij!

Meer dan skiën

Wie niet alleen van skiën, maar überhaupt van avontuur houdt, zal hier ook helemaal op zijn plek zijn. Wanneer je wel graag lekker actief bezig bent, maar de piste vandaag even wil overslaan, heb je namelijk een heerlijke dag in het zonnige gedeelte van Engelberg: Brunni. Hier kan je heerlijk hiken, fietsen of gewoon lekker relaxen met een prachtig uitzicht. Het ligt iets lager dan Titlis, maar heeft alsnog fantastische pistes. Hoe wij onze dag hier zouden besteden? ’s Ochtends lekker skiën en ’s middags heerlijk genieten van de mooie wandelpaden. Meer informatie, accomodaties, routes en tips zijn te vinden op de website van Engelberg. Of lees een van onze andere inspirerende artikelen over Engelberg:

‘Worry less – ski more – be happy’

Als dat geen motto is om mee te leven, weten wij het ook niet meer… En omdat Engelberg-Titlis dit ook heel goed begrijpt, geven ze een ski vakantie weg!

Jij mag zelf kiezen of je in hartje winter of liever in de warmere lente op de piste wil staan. Wie niet waagt, wie niet wint, dus waag hier zeker een kans. Wil je liever eerst meer weten over dit fantastische skigebied? Bekijk dan de officiële website.

Eerder verschenen
Reisverslag: sneeuwrijke familie wintersport in Pitztal
Ook interessant
Druk op de piste? 6 tips om massa in de tijdens de voorjaarsvakantie te ontlopen