Goed nieuws voor liefhebbers van wintersport in Frankrijk. Afgelopen weken is er al zo veel sneeuw gevallen dat in twee van de mooiste skigebieden in Frankrijk dit weekend een aantal liften en pistes kunnen openen. Vanaf vandaag kunnen wintersporters in Tignes en Val Thorens terecht om te skiën of snowboarden.

Lange afdalingen in Tignes –  dagpas voor maar 10 euro

In Tignes gaan een aantal pistes een week eerder open dan gepland. Dit weekend kan je hier hier afdalen vanaf de Grande Motte-gletsjer tot aan Val Claret. De double M piste die open is, heeft maar liefst een hoogteverschil van 1.400 meter. Dat betekent een heerlijke lange afdaling. Extra tof is dat een dagpas dit weekend maar 10 euro kost. Op deze manier is wintersport voor iedereen betaalbaar.

Ook Val Thorens opent eerder

Ook in Val Thorens gaan een aantal pistes en liften vanaf morgen open. Hier kunnen wintersporters terecht bij twee liften en een handvol pistes. Voor de kenners, de volgende liften zijn vanaf morgen open:

  • Funitel de Péclet
  • Cascades

Afdalen kan over de volgende pistes:

  • Tête
  • Lac blanc
  • Bas Béranger
  • Roc
  • Dalles track,
  • Deux Combes
  • Combe de Thorens
  • Ardoises richting bas Béranger

Ook hier zijn dagpassen voor een aantrekkelijke prijs beschikbaar. Een dagpas kost slechts 20 euro.

In Val Thorens gaan een aantal pistes en liften open.

Steeds meer skigebieden gaan vroeg open

Niet alleen in Frankrijk gaan een aantal skigebieden eerder open. Ook in Oostenrijk en Zwitserland zijn al een aantal plekken waar je de piste op kan. Zo is er in skigebied Sölden maar liefst 80 kilometer aan pistes beschikbaar. Ook skigebieden als Reiteralm en Schladming hebben al een aantal pistes geopend.

De winter gaat beginnen, ben jij er klaar voor?

De eerste flinke sneeuwdump van deze winter is al gevellan en de eerste skiliften gaan al weer open.. Ben jij al klaar voor het komende wintersportseizoen? Is je vakantie al geboekt? En heb je je uitrusting al compleet? Voor iedereen, die net als wij, ook zo geniet van de voorpret op het komende winterseizoen staan hieronder een aantal inspirerende artikelen voor de perfecte wintersport 2024:

De leukste foto's maak je toch tijdens een wintersport.
Wij hebben zin in de winter! Jij ook?

Op de hoogte blijven?

Natuurlijk houden we onze lezers op de hoogte van de actuele situatie in de skigebieden. Wil jij op de hoogte blijven van de komende sneeuwdump en de nieuwste coronamaatregelen? Volg ons dan via social media:

Sinds kort kan je ons trouwens ook via dit whatsapp kanaal volgen

Eerder verschenen
Wintersport met baby: 6 tips voor succes
Ook interessant
Dit zijn de vele voordelen van Sockwell compressie skisokken