Wintersport 2020 wordt een hele mooie. Er ligt genoeg sneeuw, de weersvoorspellingen zijn goed en met een beetje geluk heb je inmiddels geboekt. Onze wintersport voornemens 2019 gingen over veiligheid op de piste. Maar wintersport 2020 wordt spannender, nieuwer en nog leuker. We willen je graag inspireren om het maximale uit je wintersport 2020 te halen. Wil jij er een onvergetelijke wintersport van maken? Kies dan gewoon een van de goede voornemens hieronder, en je wintersport kan waarschijnlijk niet meer stuk!

Lekker skiën in Gastein
Door goed voorbereid op wintersport te gaan, verklein je de kans op blessures.

1. Fit op pad

Een goede voorbereiding is het halve werk. Wil je presteren tijdens de wintersport en blessures voorkomen? Zorg dan dat je fit naar de wintersport vertrekt. Ga bijvoorbeeld 3 keer in de week hardlopen of fietsen. Maar doe ook vast wat aan je beenspieren. Zo heeft je lichaam de tijd om zich aan te passen en sta je straks fit op de piste.

Zorg daarnaast voor een ontspannen reis naar je wintersport bestemming, zodat je fit en fris ter plaatsen komt. Ultiem ontspannen is een wintersport met het vliegtuig. Maar ook met de auto kan je heel ontspannen reizen. Kies in dat geval voor een hotel onderweg zodat je uitgerust aankomt en direct van je eerste wintersportdag kan genieten!

Rodelen vergroot het wintersportplezier altijd.

2. Zorg voor quality time

Geniet van de wintersport, maar ook van je reisgezelschap. Maak quality time voor elkaar. Neem een leuk spelletje mee. Of bezoek na een dag op de piste een zwemparadijs. Ontspan samen in de sauna. Of maak een tocht met een paardenslee door het winterse landschap. Het maakt niet zoveel uit wat je doet. Belangrijker is natuurlijk met wie je bent. En dat er weer jarenlange herinneringen ontstaan. Want daar kan je straks, wanneer je weer aan het werk bent, met veel plezier op terugkijken..

Kleinarl, een skigebied voor kinderen die al kunnen skiën
Een dag skiën in een onbekend gebied leidt vaak tot verrassingen.

3. Benut je skipas

Veel wintersporters gaan jaren achter elkaar naar hetzelfde skigebied. En dat begrijpen wij maar al te goed. Maar kijk eens goed naar je skipas. Waarschijnlijk is deze ook geldig in een ander gebied in de buurt. En waarschijnlijk bereik je dit gebied binnen een paar minuten. Dus stap in de auto en kijk eens wat verder dan de vertrouwde pistes. Wie weet wat je tegenkomt.

Heidelbeerknockn zijn relatief onbekend maar oh zo lekker!

4. Exotische gerechten voor elke dag

Die gerechten waar je altijd overheen leest op de menukaart omdat je ze niet kent? Daar zitten dus echt hele lekkere tussen! Dit zijn de lekkerste onbekende wintersportgerechten. Maar er zijn er nog veel meer. Hoe je ze ontdekt? Vraag de bediening, de kok of de receptionist van je hotel naar lokale specialiteiten. Oostenrijkers, Italianen, Zwitsers en Fransen hebben 1 ding gemeen: ze zijn trots op hun lokale keuken. Dus waar je ook op wintersport bent, over eten praten kan altijd.

Sneeuwschoenwandelen met kinderen naar de Steineralm in Neukirchen
Sneeuwschoenwandelen staat vaak op het weekprogramma van het toerismebureau.

5. Benut de faciliteiten van je wintersportdorp

Wist je dat de meeste wintersportdorpen in Oostenrijk een (al dan niet gratis) weekprogramma bieden? In dit weekprogramma zijn activiteiten als sneeuwschoenwandelen, winterwandelen, avondwandelingen, ijsklimmen of toerskiën verwerkt. Ook worden er in steeds meer dorpen “Genusswanderungen” georganiseerd. Bij dit concept wandel je van restaurant naar restaurant om overal een gang te nuttigen en weer verder te gaan. Zonde om zomaar aan je voorbij te laten gaan toch?! Informeer daarom eens bij jouw toerismebureau wat voor activiteiten er georganiseerd worden. En wie weet, ben jij tijdens wintersport 2020 aan het ijsklimmen.

 

 

 

 

 

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
8 super mooie foto’s van een heerlijke wintersportweek
Ook interessant
Komperdell skistokken voor de hele familie