Wij wensen alle wintersporters een heel gelukkig nieuwjaar! En vooruit, voor alle niet wintersporters ook. Een nieuw jaar beginnen we met goede voornemens. Dat is prima, zolang deze voornemens maar wel een beetje leuk zijn en in je straatje passen ;-). Wintersport voornemens dus. Om je te inspireren hebben we een paar goede voornemens voor wintersporters verzameld. Dus doe jezelf een plezier en kies er één (of meerdere) uit. Of kan jij ze allemaal al afvinken?

1. Safety first

Ga voor veiligheid tijdens de wintersport. Controleer je skihelm (indien ouder dan vijf jaar of zichtbare gebreken vervang deze dan), check of je een rugbeschermer nodig hebt en controleer je handschoenen op slijtage. Zo ga je in ieder geval veilig de piste op. Ben je van plan om je buiten de piste te begeven? Overweeg dan huur of aanschaf van een lawinerugzak, piepers een schep en een zonde.

2. Spice it up

Probeer eens een ander reisgezelschap voor je wintersport. Neem je ouders mee,, (klein)kinderen, je (nieuwe) liefde, of ga met vrienden op wintersport. Passie werkt aanstekelijk en passie delen is altijd +veel. Kijk eens om je heen met wie je dit jaar een (korte) trip zou willen maken.

op wintersport met vrienden

3. Daag jezelf uit

Probeer je grenzen te verleggen. Dit kan door wat extra skilessen of door een andere sport te proberen. Schaaf je techniek bij in de plaatselijk ski- of snowboardschool. Ga eens langlaufen, tourskiën, ga mee met een off-piste gids of maak een sneeuwschoenwandeling.

goede voornemens wintersport

4. Burn baby, burn

Wist je dat je met een dag skiën ruim 400 calorieën verbrandt per uur skiën? Sportiviteit, afvallen, het zijn de meest voorkomende goede voornemens. En wat is nou een fijnere manier om calorieën te verbranden dan tijdens de wintersport? Wanneer je echt een grondig voornemen op gebied van gezondheid hebt kan je ook gaan langlaufen (600 calorieën per uur) of het sporten combineren met gezond eten. Ain’t no mountain high enough…

5. Quality time

Maak eens wat extra tijd voor je reisgezelschap of jezelf. Kom tot rust tijdens de wintersport met een goed boek, neem een goede fles wijn mee om met je geliefde te delen, speel gezelschapsspellen met je vrienden of kinderen of ga een avond rodelen. Leg je telefoon weg en maak wat extra tijd vrij voor de mensen met wie je het liefst je tijd doorbrengt. Wie weet wat eruit voort komt 😉

goede voornemens voor wintersporters

6. Ontdek nieuwe plekken

Boek eens een vakantie naar een ander skigebied. We verzamelen diverse geheimtips voor je voor een onvergetelijke wintersport in Oostenrijk. Maar Zwitserland, Frankrijk, Italië en Noorwegen hebben ook diverse onbekende, kleine bijzondere skigebieden. Natuurlijk hoef je daarvoor je wintersport in je vertrouwde skidorp niet te vervangen. Een paar dagen extra wintersport sla je toch  niet af?!

gargellen skigebied

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Zell am See appartement – Onze favoriete appartementen in Zell am See
Ook interessant
Trip Tip: Familievakantie in skigebied Gargellen