Met je skipas kan je meer dan je denkt. Naast dat je precies kunt zien hoeveel kilometer je op een dag skiet of boardt, wordt het ook meer en meer gebruikt voor andere leuke dingen. Zo zijn er ‘photopoints’ waar je met je skipas een leuke foto kunt maken. Bijvoorbeeld op een plek met een waanzinnig uitzicht of met de plaatselijke mascotte. Al deze foto’s kan je vervolgens van de website downloaden.

Het maken van zo’n foto is heel eenvoudig:

  1. Zoek het photopoint op
  2. Scan je liftkaart
  3. Ga snel op de juiste plek staan en wacht op de flits
  4. Bekijk de foto op de website of in de app van skiline

Wij hebben het afgelopen jaar een aantal skigebieden bezocht en een heleboel van dit soort foto’s gemaakt. Hieronder zie je de foto’s van onze favoriete photopoints in Ski Amadé.

Zauchensee

Zauchensee is onder de locals misschien wel het populairste skigebied in Ski Amadé. Het is erg sneeuwzeker en de pistes zijn net wat langer en net wat steiler dan in bijvoorbeeld Flachau of Radstadt. In Zauchensee zijn er twee plaatsen waar je een leuke foto met de sneeuwman kunt maken:

  • bovenop de Roskopf (bij het bergstation van de gondel)
  • bij het bergstation van de Gamskogel stoeltjeslift

Flachau

Ook in Flachau zijn er twee plekken waar je een foto kunt maken. Op de Hermann Maier piste kan je een heuse actiefoto maken. De foto wordt genomen terwijl je wegskiet vanuit de officiële startplaats van de slalom. Vooral kinderen vinden dit heel leuk om te doen.

De tweede plek voor een foto in Flachau is bij het bergstation van Starjet 3. Daar staat een heuse raket om een foto te maken van je wintersport in Snow Space Salzburg. Je ziet het, zelfs bij slecht weer is zo’n foto een leuke herinnering.

Hochkönig

In Dienten (vlakbij Maria Alm), kan je een koninklijke foto met een prachtig uitzicht maken. In dit skigebied zijn er drie photo points. Je vindt ze bij de bergstations van de volgende skiliften:

  • Aberg Langeck
  • Gabühel
  • Kings Cab mountain statio

Deze foto is gemaakt boven aan de Gabühel stoeltjeslift.

Dorfgastein

Bij mooi weer kan je in Dorfgastein een foto laten maken met een prachtig uitzicht. Helaas was het wat minder mooi weer toen wij er waren. Je vindt dit fotopunt boven aan de Fulseck gondel die in Dorfgastein begint.

Eben im Pongau

De meeste foto’s hebben we gemaakt op onze thuisbasis, skigebied Monte Popolo in Eben im Pongau. Hier kan je op de foto met mascotte ‘Monti’. We hebben wel een stuk of 50 foto’s met Monti. Dit photopoint kan je niet missen. Bovenaan de tweede stoeltjeslift, bij de start van het dierenpad.

Gasteinertal

Dit is misschien wel de mooiste plek in Ski Amadé waar we met onze skipas een foto hebben gemaakt. Bovenop de Stubnerkogel is een hangbrug, daarvandaan heb je een geweldig uitzicht op Hohe Tauern. Bij helder weer kan je zelfs de Grossglockner zien.
Enige nadeel is dat je op deze plek onmogelijk een gezinsfoto kunt maken. Er is altijd wel iemand anders die bij je komt staan. Maar de beleving maakt dat 100% goed.
Je vindt dit fotopunt bovenaan de Stubnerkogelbahn (vanuit Bad Gastein) of via de Angertalbahn vanuit Bad Hofgastein.

Heb jij wel eens een foto gemaakt met je skipas?

Maak jij wel eens foto met je skipas? Wat is dan jouw favoriete plek? We zijn heel benieuwd. Laat je het ons weten via het opmerkingenveld hieronder?

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Live: witte kerst in Oostenrijk (update 26 dec. 2018)
Ook interessant
Review: Helly Hansen Maroi Hardshell in de test!