Wie herinnert zich niet de smalle skipakken met brede ceinturen uit de jaren 90. Oh zo warm en oh zo fout. Enneh… hoe deden we dat ook alweer bij toiletbezoek. En wat dacht je van de après ski? Je kan deze goede tijden komende winter herbeleven want Helly Hansen brengt een aantal oude indrukwekkende iconen terug op de piste. En uiteraard is het onderstaande skipak uit de jaren 90 daar één van.

Jaren 90 skipakken van Helly Hansen keren terug
Skipakken: nostalgie of niet?

Nostalgie of niet?

Binnen de zogenaamde “Heritage Collectie” zullen enkele voormalige fashion iconen komende winter hun comeback maken. Het skipak is daarin wat ons betreft de absolute eyecatcher. Of het in de jaren 90 ook al van deze kwaliteit was, weten we niet. Dit pak is namelijk gemaakt van waterafstotend, winddicht en ademend materiaal. Comfortabel zal het daarmee zeker zijn. Je hoeft er dus niet voor af te zien om dit jaar een fashion statement te maken op de piste.

Functioneel geen slecht idee

Zelf zijn we al jaren voorstander van skipakken. Maar dan vooral voor kinderen en niet zo zeer vanuit modieus oogpunt. Skipakken zijn gewoon warm. En er is echt geen enkele kans dat er sneeuw of wind tussen de broek en de jas door glipt. Zelfs niet wanneer je de hele piste over glijdt na een ongelukkige val (of duw)… Een baby-skipak is natuurlijk ook ideaal wanneer je kind voor het eerst mee gaat op wintersport.

Daarbij is een skipak ideaal voor overige winteractiviteiten. Wat dacht je van rodelen? Of sleeën. Absolute koukleumen kunnen hun hart ophalen met deze opleving van de jaren 90.

Het skipak is voor dames en heren beschikbaar.

Nostalgie in een modern jasje

Bij dit skipak hoort uiteraard een paar handschoenen of wanten aan een touwtje en een bijpassende muts. Maar hoe jaren 90 het ook is om met een muts (en snor en zonnebril en bruingebakken kleurtje wat neigt naar oranje) de piste op te gaan, we raden je toch aan om de muts tijdens het wintersporten te verruilen voor een skihelm. Want in de jaren 90 was het nog lang zo druk niet op de piste en was de gemiddelde skiërs lang niet zo snel zonder moderne carve ski. Een kleine aanpassing is dus op zijn plaats. Maar als echte fashionista vind je vast een bijpassende skihelm.

Iets voor jou?

En wat vind jij? Kunnen we een comeback van het skipak verwachten? Of houdt je het toch liever bij een losse ski jas en skibroek? Wij zijn erg benieuwd hoeveel van dit soort pakken we komende winter tegen gaan komen…

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Zo gaan jouw wintersport prestaties drastisch vooruit
Ook interessant
De nieuwe lift van Wagrain naar Kleinarl