Zolang de skigebieden nog gesloten zijn, houden we het bij ons winterdromen. In onze winterdromen mogen de sneeuwzekere familievriendelijke gletsjergebieden van Zuid-Tirol zeker niet ontbreken. Hier worden sportiviteit en Dolce Vita in een lang en sneeuwrijk wintersport seizoen met elkaar verbonden. Wist je dat de skigebieden van Zuid-Tirol bekend staan om rust, goede pistes, kindvriendelijkheid en lekker eten?

Skigebied Schnalstaler Gletsjer
Schöne Aussicht Hütte. Fotocredits IDM Südtirol | Stefan Schütz

Zes maanden winter op de gletsjers van Zuid-Tirol

Zuid-Tirol heeft twee gletsjerskigebieden die bijzonder sneeuwzeker zijn. In deze skigebieden kan je vanaf de herfst al terecht om te skiën of boarden. En omdat ze open blijven tot begin mei, kunnen wintersporters hier maar liefst zes maanden terecht om te genieten van sneeuw, zon en waanzinnig goed geprepareerde pistes.

Fijn familieskigebied Val Senales

Wintersport op de Schnalstaler Gletsjer (of in het Italiaans Val Senales) is een bijzondere ervaring. Al in september wordt hier het wintersportseizoen geopend. En omdat het seizoen duurt tot begin mei, lijkt het hier wel eeuwig winter. De pistes op deze gletsjer, die tot maar liefst 3.200 meter hoogte gaan, zijn zowel geschikt voor beginners als gevorderden. Hoogtepunt van dit skigebied is de uitdagende, 8 kilometer lange, ‘smokkelaarsroute’ die helemaal in het dal eindigt. Maar ook voor families zijn er een aantal fijne, eenvoudige pistes.

Ook aan de allerkleinste wintersporters is gedacht. Zij kunnen leren skiën in ÖtziLino, het leuke kinderland.

Zin in een culinaire uitspatting?

Ben jij een fijnproever? Dan is een vakantie in Zuid-Tirol echt aan te raden. Er zijn maar weinig plaatsen waar we zo lekker aten als in deze regio. Bij de Schöne Aussicht Hütte kan je genieten van een knödel proeverij. Terwijl je wegdroomt bij het prachtige uitzicht op de besneeuwde bergen, passeert een uitgebreide selectie van diverse knödels de revue. De ene nog lekkerder dan de andere! Wanneer je er voor kiest om te overnachten in de Schöne Aussicht Hütte (waar je met een snowcat heengebracht wordt!), sta je ’s morgens als eerste op de strak geprepareerde piste.

ortler skiarena
Ortler Skiarena. Fotocredits IDM Südtirol | Alex Filz

Skigebied Sulden: kindvriendelijk en sneeuwzeker

Het tweede gletsjer skigebied van Zuid-Tirol is Sulden am Ortler. Skigebied Sulden is bijzonder kindvriendelijk. De pistes zijn stuk voor stuk breed, rustig en goed geprepareerd. Extra leuk is voor kinderen het ongeprepareerde Wildpark en het Funpark met uitdagende schansen en obstakels.

Het hooggelegen skigebied Sulden (1.900 – 3.250 meter) ligt verspreid over twee bergen. De verbinding tussen beide bergen wordt gemaakt door een charmante paardenkoets. Wintersporters kunnen een touw beet pakken wat aan de paardenkoets bevestigd is en belanden zo van het ene deel van het skigebied in het andere deel. Een bijzondere ervaring!

Na een dag op de piste is het Messner Mountain Museum Ortles (met een enorme kunst collectie) absoluut een bezoek waard. Onderweg naar het museum zie je de jaks van berglegende Reinhold Messner in de sneeuw staan. In het nabij gelegen restaurant heb je de kans jak specialiteiten te proeven. Nog zo’n bijzondere ervaring!

winterwandelen zuid-tirol
Een totale winterbeleving. Fotocredits IDM Südtirol | Manuel Kottersteger

Zuid Tirol: winterbeleving voor het hele gezin

Ben je op zoek naar een familievriendelijke bestemming met een relaxte sfeer? Dan is deze regio een goede keuze! En na een dag op de piste is er in Zuid-Tirol nog veel meer te beleven. Je kunt hier heerlijk winterwandelen, sneeuwschoenwandelen, culinair genieten en tot rust komen in de uitgebreide wellness van Meran. Zuid Tirol = Winterbeleving optima forma.

eten zuid tirol
Zuid-Tirol staat bekend om haar goede keuken. Fotocredits IDM Südtirol | Andreas Mierswa

Zuid-Tirol is een heerlijke bestemming voor families

Ben je nog op zoek naar een familievriendelijk skigebied met  een ontspannen sfeer? Dan raden wij één van de familievriendelijke skigebieden in Zuid-Tirol van harte aan!

Meer inspiratie? Kijk eens naar deze familievriendelijke skigebieden in Zuid-Tirol

Ben je na het lezen van dit artikel enthousiast geworden over Zuid Tirol en op zoek naar meer informatie? Op dit moment zijn de skigebieden helaas nog gesloten, maar plannen kan al wel! In onderstaande skigebieden is wintersport een genot voor de hele familie. Een volledig overzicht van alle skigebieden in Zuid-Tirol bekijk je hier.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Review: Komperdell Air Vest, de rugbeschermer die je niet voelt zitten
Ook interessant
OTG skibril: Dít zijn 3 fijne skibrillen voor brildragers