Het sneeuwt, skien onder de lift in Zauchensee

Officieel mag het dan lente zijn, vandaag is de winter in grote delen van Oostenrijk even terug . Het is eind maart en in sommige skigebieden sneeuwt het zelfs weer in het dal. Omdat het hoogseizoen al even voorbij is, is het ook nog eens heel erg rustig op de pistes. Wij waren vandaag skiën in Zauchensee en maakten daar een aantal diep winterse beelden die we graag met jullie delen. Kijk je met ons mee?

Regen? Nee sneeuw!

Toen we vanmorgen wakker werden regende het zachtjes. Maar regen in het dal is meestal sneeuw op de berg. De webcam van Zauchensee liet dan ook sneeuw zien. Enthousiast stapten we in de auto en gingen op weg. Onderweg veranderde de regen langzaam in sneeuw. Een heerlijk gezicht. En gelukkig zaten de winterbanden nog onder de auto.

sneeuw op de weg naar zauchensee
Op de weg ligt al behoorlijk wat sneeuw.

Echt winter

In het skigebied is het echt winter. Het is koud, sneeuwt hard en het zicht is matig. Allemaal prima omstandigheden  met goede skikleding en een skibril. Kijk maar naar onderstaande foto’s

sneeuw bij de gondel in Zauchensee
Het sneeuwt hard onderaan de skilift in Zauchensee.

 

Koud -5 graden bij de gamskogelbahn in Zauchensee
Koud voor de tijd van het jaar.

Rustig op de piste

Eind maart op wintersport zijn er maar weinig wintersporters op de piste. Behalve wat schoolgroepen en een enkele local zie je dus echt niemand op de piste. Onze kinderen vonden het heerlijk. Zij konden vol gas de piste af te dalen, door de poedersneeuw knallen  en overal springen.

Wist je trouwens dat dit ook de beste ski oefeningen zijn om je kind zelf te leren skiën?

De beste oefening voor kinderen door de losse sneeuw skien
Poederskiën en springen. De beste manier om je skitechniek te verbeteren.

Topdag

Vandaag was echt een topdag! En dat op 25 maart. Ongelooflijk toch?

winterweer: heet sneeuwt in Zauchensee
Wat een topdag!

Nog meer sneeuw onderweg

Vandaag en morgen wordt er nog behoorlijk wat sneeuw verwacht. Het meeste valt in de regio’s Tirol en Salzburgerland. Daar wordt op de hogere pistes zo’n 25 cm verse sneeuw verwacht. In de dorpen zelf gaat het minder hard sneeuwen, maximaal zo’n 5 cm. Hieronder staan 12 skigebieden in Oostenrijk waar de komende vijf dagen de meeste sneeuw wordt voorspeld. Staat jouw favoriete skigebied er niet tussen? Maak je geen zorgen, want overal in Oostenrijk wordt minimaal 10 centimeter sneeuw verwacht.

Sneeuwvoorspelling Oostenrijk
Bron: sneeuwhoogte.nl

Koning winter blijft nog even

Het blijft het zeker tot het weekend behoorlijk koud. Ideaal wintersportweer. Heb jij deze week een paar dagen tijd te gaan skiën in Oostenrijk? Laat deze kans dan zeker niet schieten en zoek een skigebied dichtbij Nederland op. Dan kan jij nog een paar dagen genieten van de winter.Het is ook nog eens laagseizoen en dus kan je voor weinig geld een wintersportaccommodatie boeken. 🙂

Weersvoorspelling oostenrijk maart
Bron: Bergfex.com

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Kinderskischoenen: waar let je op bij de skischoenen voor je kind?
Ook interessant
Review: Odlo Blackcomb thermoshirt