Volgens weersverwachtingen wordt het de komende dagen in Nederland en de rest van Europa extreem heet. Er wordt zelfs een hittegolf verwacht, met temperaturen boven de 40 graden en tropische nachten. Bij ons begint de zomer dus zonnig en warm.

Bizar genoeg sneeuwt het tegelijkertijd in het Amerikaanse skidorpje Steamboat enorm hard. In Colorado begon de zomer met een dik pak verse poeder. Op de eerst dag van de zomer viel daar maar liefst 60 cm sneeuw.

Ongewoon voor de tijd van het jaar

Hoewel het niet ongebruikelijk is dat er af en toe sneeuw valt in de zomer, is het wel bijzonder dat er zo’n enorme hoeveelheid sneeuw valt. De laatste keer dat dit gebeurde was 91 jaar geleden, op 17 juni 1928. Normaal gesproken is het in Steamboat resort zo’n 23 graden rond deze tijd van het jaar.

Positieve reacties

Hoewel de sneeuw voor veel overlast zorgt voor de bewoners, zijn de reacties op de enorme dump overwegend positief. Ook op social media wordt erg positief gereageerd.

 

Ben jij al aan het aftellen naar de winter?

Gisteren, 22 juni, was de eerste dag van de zomer. Tijd om te genieten van zon en warm weer, maar ook een beetje het moment waarop we beginnen af te tellen naar de komende winter. Vanaf nu worden de dagen elke dage weer korter en hoewel de winter nog heel ver weg lijkt, kan je over over 125 dagen alweer skiën of boarden kan in het skigebied van Kitzbühel.

Zit jij met je hoofd al bij komende winter? Of ga je nu eerst genieten van de zomer? Bedenk wel, dat als je nu je wintersport gaat boeken je nog volop keuze aan beschikbare appartementen en hotels hebt. Ben je op zoek naar inspiratie voor komende winter? Lees dan een van deze artikelen:

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Wie gaat de Olympische Winterspelen 2026 organiseren?
Ook interessant
Prachtige omstandigheden op de gletsjers