In het skigebied Hochkönig wordt op dit moment hard gewerkt aan de bouw van een nieuwe skilift. De oude tweepersoons stoeltjeslift ‘Gabühel’ wordt vervangen door een moderne 10-persoonsgondel.

Sneeuw en kou hinderden bouwwerkzaamheden

De enorme sneeuwval van afgelopen winter en de koude maand mei hebben tijdens de bouw voor veel overlast gezorgd. Er lag medio mei nog zo veel sneeuw op de plek waar het nieuwe bergstation moest komen, dat de pistenbully’s uit hun zomerstalling werden gehaald om de weg en de bouwplaats sneeuwvrij te maken.

Ondanks de tegenslag moet de nieuwe lift in Dienten eind 2019 gereed zijn. Wintersporters kunnen dus komend winterseizoen al gebruik maken van de snelle gondel.  Het nieuwe dalstation komt overigens een kleine 100 meter verder te liggen ten opzicht van het oude dalstation. Het grootste voordeel hiervan is, dat de aansluiting met het skigebied Dienten-Mühlbach hierdoor enorm verbeterd. Ook de doorstroming voor wintersporters die de Königstour afleggen wordt een stuk beter.

Bouwwerkzaamheden Hochkonig
Er word druk gebouwd aan de Gabuhelbahn. (foto: hochkoenig.at)

Voor de liefhebbers: alle details van de nieuwe lift op een rij

Liftsysteem: 10 persoons gondel.
Gereed: december 2019.
Capaciteit: 3.000 personen per uur.
Snelheid: 6 meter per seconde.
Duur: ongeveer 4:40 Minuten.
Hoogte Dalstation: 1.060 meter boven zeeniveau.
Hoogte Bergstation: 1.620 meter boven zeeniveau.
Hoogteverschil: 560 meter.
Lengte: 1.550 meter.
Investering: ongeveer 14 miljoen euro.

Vorig jaar ook al een nieuwe lift

Hochkönig heeft de afgelopen jaren al meerdere investeringen in het skigebied gemaakt. Zo werd vorig jaar ook al een 10 persoonsgondel gebouwd: de Natrun-Aberg verbinding. Hiermee werd het skigebied Natrun, de huisberg van Maria Alm, verbonden met het skigebied Aberg. Dat project kostte in totaal zo’n 26 miljoen euro.

Door de komst van deze twee nieuwe liften is het skigebied volgens eigen zeggen weer helemaal klaar voor de toekomst.

De Königstour: één van de mooiste skitochten van Ski Amadé.

Heb jij de Königstour al eens afgelegd? Deze skitocht is één van de leukste skitochten in de skiregio Ski Amadé. De tocht gaat over de pistes van Mühlbach, Dienten en Maria Alm. De meeste wintersporters beginnen de Königstour in Mühlbach. Maar je kunt ook opstappen in Dienten of Maria Alm. De skitocht is nu 32 kilometer lang en verloopt voornamelijk over rode en blauwe pistes. Dankzij de nieuwe skiliften wordt de Königstour nog 3 kilometer langer. Het is echt de moeite waard om deze tocht een keer te skiën als je in de buurt bent.

Hochkonig - Maria Alm
Tijdens deze skitocht kom je ook langs dit leuke fotopunt.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Nieuwe skilift in Schladming: groter, sneller en luxer
Ook interessant
Van ‘nog nooit geskied’ naar skileraar in slechts 2 weken