Een wintersport in Hochkönig laat je hart gegarandeerd sneller kloppen. Verspreid over de dorpen Maria Alm, Dienten en Mühlbach vind je maar liefst 120 kilometer wintersportplezier. En waar je je ook bevindt in dit geweldige skigebied, overal geniet je van het prachtige uitzicht op het markante Hochkönig massief. Het lijkt wel of Koning Winter hier woont!

Win een wintersportvakantie!

Wil je een complete wintersportvakantie naar SalzburgerLand winnen? We geven maar liefst 8 reizen weg! Ga voor meer informatie en om mee te doen naar www.salzburgerland.com
Winnen Salzburgerland

Oneindig veel pistekilometers

Het aaneengesloten skigebied Hochkönig biedt maar liefst 120 pistekilometers. De 33 liften in het skigebied zijn modern, comfortabel en brengen je in no-time naar de top. Wil je in één dag een goede indruk van dit geweldige skigebied krijgen? Dan moet je beslist de ‘Königstour maken. Een indrukwekkende skironde, die je in één dag langs Maria Alm, Dienten en Mühlbach am Hochkönig voert. Het maakt niet uit in welke van de drie wintersportdorpen je begint, maar je moet wel stevig door skiën of boarden. De tocht is 35 kilometer lang en overbrugt zo´n 7.500 meter hoogteverschil. Gelukkig zijn er onderweg diverse mooie uitzichtpunten en gezellige berghutten om weer op krachten te komen en van het geweldige uitzicht te genieten.

Maar er is meer. Omdat het skigebied Hochkönig onderdeel uitmaakt van Ski amadé heb je met je skipas toegang tot het hele Ski amadé skigebied. Dat betekent dat je 760 kilometers piste tot je beschikking hebt tijdens een wintersport in Hochkönig!

hochkonig skien
In Hochkönig heb je 120 pistekilometers tot je beschikking!

In Hochkönig geniet je met al je zintuigen

Frisse berglucht, adembenemende bergpanorama’s, gezellige traditionele berghutten en uitmuntende lokale specialiteiten. In Hochkönig geniet je met al je zintuigen. Laat je volledig onderdompelen in de wereld van Koning Winter en geniet van traditionele Oostenrijkse gerechten als kaiserschmarrn en schnitzel.

Heb je liever vegetarische of veganistische gerechten? Ook dan ben je in Hochkönig aan het juiste adres. Hochkönig is namelijk de enige gecertificeerde veganistische regio in heel Oostenrijk! Het aanbod veganistische en vegetarische gerechten is daardoor groter dan in welke andere wintersportplaats ook.

En wat dacht je van genieten van een zonsondergang met een typisch wintersportdrankje? In Hochkönig geniet je van het uitzicht op de besneeuwde bergtoppen vanuit een luie ligstoel. Wintersport was nog nooit zo’n genot!

hochkonig eten
In Hochkönig beleef je wintersport met al je zintuigen.

Hochkönig steeds koninklijker

Het skigebied is sneeuwzeker, de pistes zijn goed geprepareerd, de ontvangst is hartelijk. Klinkt als de ideale wintersportbestemming toch? En dan wordt je wintersport in Hochkönig vanaf deze winter nog koninklijker dankzij de nieuwe hypermoderne 10-persoonslift in Dienten. Met deze nieuwe gondel reis je deze winter nog sneller en comfortabeler naar de top. Bovendien leg je ook de Königstour nu een stuk sneller af.

sneeuwzekere wintersport
In Hochkönig wacht je een vorstelijk onthaal.

Wintersport op het hoogste niveau, beleef het zelf

Genoeg redenen dus voor een wintersport in het sneeuwzekere Hochkönig. Wil je meer informatie over de regio of het skigebied kijk dan hier. Of doe mee met onderstaande prijsvraag en win een compleet verzorgde wintersport voor 2 personen naar dit Koninklijke skigebied!

Win een wintersportvakantie!

Wil je een complete wintersportvakantie naar SalzburgerLand winnen? We geven maar liefst 8 reizen weg! Ga voor meer informatie en om mee te doen naar www.salzburgerland.com
Winnen Salzburgerland

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Wordt Sankt Johann in Salzburg jouw volgende wintersport bestemming?
Ook interessant
Review: Giro Essence MIPS skihelm met vizier getest