Binnenkort vertrekken we op wintersport naar Les Menuires, een vakantie waar we al weken reikhalzend naar uitkijken. Vandaag kregen we deze informatie over fatbiken in Les Menuires toegestuurd. En hoewel we al wel bekend waren met deze sport vanuit Flachau, zag het er nog nooit zo gaaf uit als op deze beelden vanuit Les Menuires.

fatbiken in les menuires
Geen weg meer terug..
Fatbiken in Les Menuires is downhill mountainbiken door de sneeuw

Ben je weleens wezen rodelen tijdens de wintersport? Dan heb je vast een idee hoe een gemiddelde rodelbaan eruit ziet. De Roc’n Bob baan was vroeger ook zo’n rodelbaan. Maar nu kunnen wintersporters over deze baan downhill mountainbiken door de sneeuw. Ja, je leest het goed. In Les Menuires is ‘gewoon’ fatbiken niet vet genoeg en ga je bergafwaarts over een de rodelbaan omlaag. Klinkt best eng? Dat is het ook. Gelukkig krijg je naast een solide fatbike ook full-face helm en bodyprotector.

op de fatbike
Op de fatbike in Les Menuires.
Wat is fatbiken?

Een fatbike is een zeer solide mountainbike met extra brede banden (vandaar de naam fatbike). Door de dikkere banden ‘drijf’ je op de sneeuw, waar je met gewone fietsbanden doorheen zou zakken. Zowel fatbiken als downhill mountainbiken hebben de afgelopen jaren enorm terrein gewonnen in de Alpenlanden. Maar de combinatie van fatbiken en downhill mountainbiken zagen wij nog niet eerder.

Van de rodelbaan met de fatbike..
Van de rodelbaan af met een fatbike..
Wil jij ook fatbiken in Les Menuires

Ben jij op wintersport in Les Menuires? Ben je sportief aangelegd, niet bang en in voor een nieuwe ervaring? Dan is dit je kans op een geweldige ervaring. Je moet wel minimaal 12 jaar oud zijn en uiteraard goed kunnen fietsen. Van begin januari tot en met begin april ligt er voldoende sneeuw om van het fatbike parcours gebruik te maken. Alle fatbikers krijgen vooraf een uitgebreide instructie en tips om de bergen veilig te kunnen bedwingen.

Of we het zelf gaan doen? We denken er nog even over na. Dus laat het ons weten als jij je aan de afdaling gewaagd hebt, we zijn heel benieuwd naar jouw ervaring!


Prijs van het fatbiken: € 35,- per persoon voor 2 afdalingen van 4 km lang.
Openingstijden: woensdag, donderdag en vrijdag om 08.30 uur;
Adres: La Croisette – 73440 Les Menuires.

Voor informatie over Les Menuires zie: http://nl.lesmenuires.com.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Live wintersportbeelden: ‘Kaiserwetter’ in Oostenrijk
Ook interessant
Achter de schermen bij Decathlon wintersport