banner

Na een jaar van afwezigheid vindt het ski event How to Pow weer plaats bij Skipiste Nieuwegein! Ook dit jaar staat How to Pow weer in het teken van toerskiën en freeriden. Wil jij je eerste off-piste meters gaan maken? Dan is How to Pow het evenement om kennis te maken met de belangrijkste facetten van het veilig toeren (en freeriden). Tijdens verschillende clinics, workshops en lezingen word je hier opgewarmd voor aankomend winterseizoen en mogelijk een eerste off-piste avontuur. Toegang tot How to Pow is gratis!

Diverse clinics

Tijdens How to Pow kun je werken aan je off piste techniek tijdens de clinic off-piste skiën van Skipiste Nieuwegein. Buiten de piste kom je veel verschillende soorten terrein tegen; van diepe poeder, tot harsch, cliffdrops, pillows en sharks. Veilig afdalen in alle soorten terrein begint natuurlijk bij een goede techniek! Tijdens deze clinic werk je samen met de instructeur aan de specifieke vaardigheden om je plezier en veiligheid buiten de piste te vergroten!

Wil jij het toerskiën ervaren? Ga dan oefenen met spitzekehren! Als je tijdens het toerskiën omhoog loopt traverseer je de ‘hang’ van links naar rechts en vice versa. Als het terrein vlakker is dan 30 graden dan kun je ‘gewoon’ de bocht omlopen, maar wordt het steiler dan zal je een spitzekehr moeten maken. Tijdens de clinic Spitzekehren van de NKBV leer je hoe dat werkt!

Veilig de bergen in

Veilig op pad gaan is natuurlijk een must. Tijdens How to Pow zijn er daarom verschillende clinics, workshops en lezingen bij te wonen die ervoor zorgen dat jij deze winter met grotere veiligheid aan je off-piste avontuur kan beginnen. Doe bijvoorbeeld mee aan de clinic gletsjerspleetredding van Mountain Network, de workshop pieper zoeken van Snow Safety Center of laat je informeren over het gebruik van een lawine airbag; MAMMUT biedt je tijdens deze workshop ook de mogelijkheid aan je airbag gratis te trekken en te checken!

Interessante lezingen

Naast dat er veel te doen is, is er dus ook genoeg mogelijkheid om inspiratie op te doen. Zo zijn er onder andere lezingen over de vetste (toer)skireizen voor ieder niveau, lezingen over de beginselen van lawinekunde en off-piste veiligheid en verteld Poederbaas je aan het eind van de dag over het NK Freeride 2022!

Zorg dat je erbij bent

Even pauze houden kan natuurlijk ook! Op het terrein van Skipiste Nieuwegein kun je in de pauze genieten van een lekkere lunch, een virtual reality freeride experience beleven, flammkuchen eten, van alles leren over het waxen van je ski’s, meedoen aan de Pow prijzen quiz en aan het eind van de dag kun je genieten van mooie filmbeelden.

Genoeg te beleven dus! Zorg daarom dat je erbij bent. Aanmelden doe je via de website van How to Pow en is gratis.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Baby skipak: 6x de leukste skipakken voor baby’s
Ook interessant
11 niet te missen wintersport aanbiedingen voor de kerst- en voorjaarsvakantie