Hou jij van de kou? Ben je sportief? Of ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Schrijf je dan nu in voor het Ice4Life evenement in het Oostenrijkse Uttendorf.

koud
Foto @Laura Krähe

IJskoude uitdaging

De deelnemers aan het Ice4Life evenement gaan een enorme uitdaging aan. Halfnaakt beginnen ze met 10 km hardlopen rondom het zwemmeer van Uttendorf. De volgende 20 kilometer worden op de mountainbike afgelegd. Om tenslotte te eindigen met een duik in het ijskoude water. Daar moeten de deelnemers minstens 1 minuut in verblijven. Langer mag natuurlijk ook.

Sterker door kou

Het Ice4Life is bedacht door de in 2015 aan kanker overleden Nederlander Mark Bos. Geïnspireerd door de methodes van Wim ’the Ice-man’ Hof, was hij er van overtuigd dat het menselijk tot veel meer in staat is dan men in de reguliere zorg gelooft. De methode waarbij het lichaam middels kou en ademhalingsoefeningen wordt ‘uitgedaagd’ zou moeten zorgen voor meer energie en een sterker immuunsysteem. Het gedachtegoed van Mark Bos is in 2015 omgezet in een stichting die zo veel mogelijk mensen wil laten kennis maken met de louterende werking van kou op je lichaam.

Sneeuw - Ice4Life
Foto @Laura Krähe

En zo ziet Ice4Life er uit

Krijg jij het al koud bij het idee? Of lijkt het je juist gaaf om mee te doen? Wij zijn heel benieuwd.

Hieronder staat een video waarmee je een eerste indruk krijgt van het Ice4Life evenement. Wij vinden het er extreem koud uitzien. En wij gaan met zulk weer echt niet zonder goede ski jas, muts en ski handschoenen naar buiten. Maar daarom hebben we dan ook heel veel respect voor de deze deelnemers aan Ice4Life.

Durf jij het aan?

Vorig jaar deden ongeveer 20 mensen mee aan het ijskoude evenement. Voornamelijk Nederlanders, maar ook twee Oostenrijkers behoorden tot de deelnemers.

Het is de bedoeling dat het evenement ieder jaar groeit. Dit jaar vindt Ice4Life plaats van 24-26 januari. Wil je meer weten? Of durf je zelfs mee te doen? Kijk dan op de website van ice4life.nl of die van het toerismeburo Uttendorf.

Maaitravel vakantie met kinderen - facebook

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
In Ski amadé gaan vandaag de skiliften open
Ook interessant
De wintersport voorpret begint!