Ischgl is één van de meest populaire skigebieden in Oostenrijk. Ieder jaar bezoeken duizenden wintersporters dit dorp vanwege de sneeuwzekerheid de grote hoeveelheid en verscheidenheid aan pistes en natuurlijk de bruisende apres ski (Ischgl wordt ook wel het Ibiza van de alpen genoemd). Om aan de wensen van de moderne wintersporter te blijven voldoen, vervangt het skigebied na 20 jaar de 4-persoons stoeltjeslift Gampenbahn voor een moderne 6-persoonsvariant.  Hierdoor wordt de capaciteit en het comfort van de liftverbinding verhoogd. De nieuwe lift gaat zo’n 12 miljoen euro kosten.

Nieuw bergstation

Het bergstation van de nieuwe skilift wprdt een klein stuk opgeschoven. Het komt op zo’n 150 meter van het bergstation van de Palinkopfbahn, op de grens van Oostenrijk en Zwitserland. Bij het nieuwe bergstation wordt ook een nieuw restaurant gebouwd. Dit restaurant wordt in chaletstijl gebouwd en krijgt zo’n 100 zitplaatsen.

Nieuwe lift in Ischgl

Geen extra pistekilometers, wel meer comfort.

De komst van de nieuwe skilift levert geen extra pistekilometers op voor het skigebied. Wel wordt de wachttijd verkort doordat de nieuwe lift een veel grotere capaciteit heeft. Ook heeft de nieuwe lift bredere stoelen en natuurlijk een overkapping voor als het koud is of sneeuwt.

Oog voor het milieu

Bij de bouw van de nieuwe skilift wordt er geprobeerd om zo min mogelijk schade aan te brengen aan het milieu. Door de modernisering vervallen bijvoorbeeld maar liefst vijf liftpalen waardoor met name vogels, bomen en planten meer ruimte krijgen. Ook wordt de lift een heel stuk stiller dan de oude.

Voor de liefhebbers: alle details op een rij

Liftsysteem: 6 persoons stoeltjeslift, koppelbaar
Gereed: December 2018
Capaciteit: 2.800 Personen / uur
Snelheid: 6 Meter/ seconde
Duur: 5 Minuten 45 Seconde
Hoogte Dalstation: 2.413 meter boven zeeniveau
Hoogte Bergstation: 2.853 meter boven zeeniveau
Hoogteverschil: 440 meter
Lengte: 1.577 meter
Aantal Stoeltjes: 89
Investering: ca. 12 miljoen euro.

Meer details of de voortgang volgen kan via deze baublog.

Wintersport 2019 in Ischgl.

Wist je dat je nu al je wintersportvakantie voor volgende winter kunt boeken? De meeste reisorganisaties hebben nu al hun aanbod voor de volgende winter online. Als je voor de zomervakantie boekt heb je de meeste keuze bij je zoektocht naar een hotel of appartement in Ischgl.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Wintersport 2019: skiën in Canada met OAD
Ook interessant
Wat is de beste wintersport­verzekering?