Vorige maand meldden we dat Italië van plan was om zich kandidaat te stellen voor het organiseren van de Olympische Spelen 2026.  De wintereditie van het grootste sportevenement ter wereld zou plaats moeten vinden in de steden Turijn, Milaan en Cortina d’Ampezo. Hierbij waren sportwedstrijden zoals schaatsen en ijshockey gepland in de steden. Bergsporten zoals skiën, rodelenlanglaufen en schansspringen zouden dan in de omgeving van Cortina d’Ampezzo worden georganiseerd.

programma olympische spelen - biatlon

Vandaag heeft de Italiaanse regering de steun aan het plan ingetrokken. Voornamelijk vanwege een gebrek aan samenwerking tussen de drie steden onderling. “Het olympische plan bestaat wat ons betreft vanaf nu niet meer'”, aldus minister van sport Giancarlo Giorgetti.

Het Italiaans Olympisch Comité (CONI) heeft  nog niet officieel gereageerd op de uitlatingen van de minister. Volgens Italiaanse media doet het CONI achter de schermen nog een laatste poging doen om het plan te redden. Het is anders de derde keer in zes jaar dat een Italiaanse plan voor de organisatie van Olympische Spelen vroegtijdig strandt. De Olympische Winterspelen vonden wel al twee keer eerder plaats in Italië. In 1956 was Cortina d’Ampezo de gastheer, terwijl in 2006 de Spelen plaatsvonden in Turijn.

Overgebleven kandidaten

Eerder trokken Oostenrijk (Graz – Schladming), Japan (Sapporo) en Zwitserland (Sion) zich al terug uit de race om de Olympische Winterspelen van 2026 te organiseren.

Canada (Calgary), Zweden (Stockholm) en Turkijke (Erzurum) zijn nu de drie overgebleven kandidaten. De locatie van de Olympische Spelen 2026 wordt volgende jaar september gekozen. Eventuele andere geïnteresseerden kunnen zich tot uiterlijk volgende maand kandidaat stellen.

Winterspelen 2022

De eerstvolgende versie van de Olympische Spelen vindt in 2022 plaats in Beijing. De Chinese hoofdstad, is de eerste stad die voor het eerst zowel de zomer- en de winterspelen gaat organiseren.

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Deze liftpaal kost bijna 800.000 euro meer dan begroot
Ook interessant
3x 3 generatie accommodatie