Jägermeister komt deze maand met een nieuwe drank: Jägermeister Cold Brew. Een koffielikeur op basis van de bekende kruidendrank. De smaak? “Een harmonisch samenspel van de bekende Jägermeister kruiden met een ondertonen van koffie en chocolade in de afdronk.” aldus Jägermeister zelf.

Jägermeister Cold Brew

Cocktails van koffie met Jägermeister worden al jaren gemaakt. In dat opzicht is de komst van deze Jägermeister Cold Brew dan ook niet verrassend. De kruidendrank, met maar liefst 56 kruiden, bloemen en plantenwortels wordt daarom nu aangevuld met een shot Arabica koffiebonen (en vermoedelijk een ook een shot cacao) om tot de Jägermeister koffielikeur te komen. Daarmee is Jägermeister Cold Brew de perfecte drank voor chocoladeliefhebbers en koffie snobs.

De keuze voor Cold Brew is overigens niet geheel vreemd, aangezien deze koude en langzame manier van koffiezetten de laatste jaren enorm aan populariteit gewonnen heeft.

Omdat er altijd verse koffiebonen gebruikt worden voor de bereiding van deze nieuwe Jägermeister, is het cafeïne gehalte niet altijd gelijk. Maar volgens Jägermeister, zou één shot Cold Brew gelijkstaan aan één kop koffie. Wellicht deze nieuwe Jägermeister drank daarmee de perfecte shot voor wie net dat beetje extra energie nodig heeft.

Perfecte ‘Pick me up’?

Of het de bedoeling is dat de nieuwe Jägermeister likeur gedronken wordt als kickstarter voor je dag, als pick me up voor de inkak uurtjes of juist in de après ski geschonken zal gaan worden is nog niet helemaal duidelijk.

Wat wel duidelijk is, is dat de drank vanaf deze maand in Engeland beschikbaar is en pas later naar de rest van Europa zal komen. We zullen dus nog even moeten wachten totdat de Engelse als proefpersonen hebben gefungeerd voordat we zelf van deze nieuwe drank kunnen nippen.

Hoe deze nieuwe Jägermeister koffielikeur straks geserveerd gaat worden is ook nog een raadsel. We gokken sowieso als ijskoude show. Maar het zal vast niet lang duren voordat er spannende cocktails bedacht worden. Maar of deze het succes van de bekende wintersportdrank Flying Hirsch zullen overtreffen?

Zelf een Jägermeister Cold Brew maken is makkelijk en lekker
Zelf een Jägermeister Cold Brew maken is makkelijk en lekker

Recept om zelf Jägermeister Cold Brew te maken

Ben je enthousiast over deze nieuwe versie van Jägermeister? Maar heb je geen zin om te wachten totdat de drank naar Nederland komt? Dan kan je zelf een Jägermeister Cold Brew maken volgens onderstaand klassiek recept op basis van de originele Jägermeister.

Jägermeister – Cold Brew (origineel Falstaff recept)

Schenk eerst de Jägermeister in en voeg vervolgens de Cold Brew toe.

Bovenstaand recept mist naar onze mening de afdronk van chocolade, maar is verder een absolute aanrader. Al blijven wij uitkijken naar de komst van de Cold Brew. De verwachting is dat deze vanaf begin 2020 in Nederland, Duitsland en Oostenrijk in de winkels ligt. Dus houd de schappen van je slijter in de gaten en laat het ons even weten wanneer je de eerste fles gespot hebt. ,-) Mocht je echt niet kunnen wachten, dan kan je altijd een fles in Engeland bestellen, bijvoorbeeld via de Engelse Jagershop: https://www.jagershop.co.uk/product/coldbrew (beschikbaar vanaf 20 september 2019, maar nu al te bestellen).

 

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Het skiseizoen start vandaag!
Ook interessant
Slim of waanzin? Sneeuwkanonnen bij de Olympische Zomerspelen in Tokio