Afgelopen week was het prachtig herfstweer in Oostenrijk. Vorig weekend viel er een flink pak sneeuw in Oostenrijk. In de dagen daarna klaarde het op was het zonnig. In sommige dalen steeg de temperatuur zelfs tot 20 graden. De wintersporters die deze week in de gletsjerskigebieden onderweg waren hadden geluk. Daar was het deze week echt kaiserwetter.  En de kou is voorlopig nog niet uit de lucht. Komende dagen wordt er lokaal nog eens een meter sneeuw verwacht..  Om de voorpret groter te maken hebben we hieronder een aantal fijne winterbeelden van de gletsjers verzameld. Heerlijk bij weg te dromen van je komende wintersport. Kijk en geniet met ons mee!

Droombeeld uit de stoeltjeslift op de Kitzsteinhorn

Deze eerste foto is echt een plaatje! Zie je jezelf al zitten in deze stoeltjeslift? De zon heerlijk in gezicht, een strakblauwe lucht en verse sneeuw. Een betere skidag kunnen we ons nauwelijks voorstellen. Jij wel?

‘Blue Bird’ op de Stubaier Gletsjer

Ook in skigebied Stubaier gletsjer ziet er prachtig uit! Het grootste gletsjer skigebied van Oostenrijk heeft inmiddels bijna alle liften en heel veel pistes geopend.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Stubaier Gletscher (@stubai_glacier) op

De Franse gletsjerskigebieden zijn ook open

Afgelopen weekend gingen ook de eerste Franse skigebieden open. Ook hier is al vroeg in de herfst een flink pak sneeuw gevallen. Van onderstaande instagram update van Les 2 Alpes waren we erg onder de indruk. Wat een prachtige omgeving. Vergeet vooral niet om even door de foto’s heen te bladeren..

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Les 2 Alpes (@2alpes) op

Herfst ontmoet de winter in Sulden (Zuid Tirol)

Wintersporten op de gletsjers in Frankrijk en Oostenrijk zit er komende weken voor Nederlanders helaas niet in. Voor beide landen geldt op dit moment ‘code oranje’. Gelukkig kan je nog wel in Italië terecht. Daar gaat morgen het fijne skigebied Sulden open. Dit leuke familie skigebied blijft dan maar liefst zes maanden open.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sulden_Solda (@sulden_solda) op

Nog eens 134 cm sneeuw onderweg

Zoals je ziet ligt er inmiddels een flink pak sneeuw in de Alpen. En er is nog meer onderweg! Vanaf maandag wordt er namelijk in sommige delen van Oostenrijk weer een behoorlijk pak sneeuw verwacht. In sommige skigebieden zelfs meer dan 1 meter! De meeste sneeuw valt boven de 1.500 meter, maar lokaal kan de sneeuwgrens wel dalen tot 1.200 meter. Of deze weersvoorspelling ook daadwerkelijk uitkomen is uiteraard nog onzeker. Er is niets zo veranderlijk als het weer in Oostenrijk.

Sneeuwverwachting komende 5 dagen

Hieronder staan de skigebieden waar de komende vijf dagen de meeste sneeuw wordt verwacht.

Plaats / Skigebied Sneeuw (berg)
Madessimo (Italië) 134 cm
Großkirchheim (Oostenrijk) 111 cm
Mölltaler gletsjer (Oostenrijk) 97 cm
Flatach (Oostenrijk) 97 cm
Heiligentblut (Oostenrijk) 93 cm
Sportgastein (Oostenrijk) 88 cm
Arabba (Italië) 87 cm
Kitzsteinhorn / Kaprun (Oostenrijk) 86 cm
Kühtai (Oostenrijk) 83 cm
Les Deux Alpes (Frankrijk) 80 cm

Bron: sneeuwhoogte.nl

 

Over Foto Friday

De mooiste wintersport foto's - sneeuw - sneeuw - sneeuwGedurende het winterseizoen verzamelen we op vrijdag de mooiste foto’s over de actualiteit of skigebieden op de sociale kanalen. Gewoon omdat we daar blij van worden en we hopen dat jij er ook blij van wordt! Heb jij ook een mooie wintersport foto die je met ons wil delen? Stuur hem dan naar ons op, of tag ons via de bekende sociale kanalen:

Tot de volgende foto friday! Yay!

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
LIVE: het sneeuwt in de Alpen! 8 foto’s waar wintersporters blij van worden
Ook interessant
Skigebied Sulden: dé tip voor een ontspannen familie wintersport