banner

Het heeft lang geduurd, maar gisteren is officieel bekend gemaakt dat de skigebieden Maiskogel en Kitzsteinhorn per direct fuseren. Tegelijkertijd maakten de skigebieden bekend maar liefst 81,5 miljoen euro te investeren in een verbindingslift tussen beide skigebieden. Een project waarover letterlijk al generatieslang gesproken wordt.

Waar komt de nieuwe skilift in Kaprun?

Er komen twee nieuwe skiliften:

  1. MK Maiskogelbahn, een 10-persoons kabinelift. Deze wordt gebouwd in Kaprun in het bestaande skigebied Maiskogel.
  2. 3K Kaprun-Kitzsteinhorn-K-onnection, een 32-persoonskabinelift, vanaf het skigebied Maiskogel naar het Talstation van de Langwiedbahn.

Er moet een afstand van maar liefst 12 kilometer overbrugd worden. In onderstaande afbeelding staat in het paars aangegeven waar de nieuwe verbindingslift ongeveer gebouwd wordt.

Nieuwe lift kaprun - kitzsteinhorn

Wanneer gaat de nieuwe skilift open?

Met de nieuwe verbindingslift wordt het Gletsjer skigebied van Kaprun direct aangesloten op de Maiskogel, de ‘Hausberg’ van Kaprun. De nieuwe verbinding moet in december 2019 gereed zijn. Als eerste wordt een nieuwe 10-persoonskabinenlift gebouwd op de Maiskogel. Naar verwachting is die eind 2018 gereed. Een jaar later verwacht men een liftverbinding gerealiseerd te hebben tussen de Maiskogel en Langwied. Vanaf dat moment is het mogelijk om vanaf het centrum van Kaprun (768 meter), middels zes aaneengesloten skiliften, naar de top van de gletsjer (3.029 meter) te gaan.

Sneeuwzeker en veelzijdig skigebied Kaprun.

Door de nieuwe verbindingslift krijgt het dorp Kaprun één van de meest sneeuwzeker skigebieden van Oostenrijk. Het dorp verwacht met de nieuwe liften een trekpleister te worden voor alle wintersporters. Van beginners en families tot aan freeriders.

Economische impuls voor Kaprun.

De bouw van de nieuwe skilift moet ook voor een economische impuls gaan zorgen in Kaprun. Niet alleen in de zomer, maar ook in de winter. Niet voor niets is de gemeente één van de stuwende krachten achter dit mega project. Naar verwachting van de gemeente zullen ook de aanbieders van appartementen, pensions en hotels mee profiteren van de nieuwe liften. Wintersporters zullen vooral blij zijn met de mogelijkheid om een dalafdaling te maken van de top van Kitzsteinhorn tot in de dorp. Daarnaast zullen zij gaan merken dat de kwaliteit van de accommodaties aanzienlijk zal stijgen.

Verbinding Kaprun – Zell am See voorlopig in de koelkast.

In de verre toekomstbehoort verbinding tussen Kaprun en Zell am See ook tot de mogelijkheden. Samen hebben de skigebieden meer dan 380 kilometer aan pistes tot hun beschikking. En hoewel er al over gesproken is, zijn er nog geen concrete plannen om de skigebieden van Kaprun en Zell am See op elkaar aan te laten sluiten.

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Top 5 Oostenrijkste wintersport gerechten
Ook interessant
#winterbeelden – Oostenrijk – 03 sep. 2017