Voor veel gezinnen met kleine kinderen is een skileraar of lerares die hun kind in het Nederlands skiles kan geven heel belangrijk. Het kind zelf zit er vaak niet zo mee maar de ouders zijn een stuk meer gerustgesteld als de leraar/lerares eventuele huilpartijen of vragen van hun kind in de eigen taal kan beantwoorden. Het Frankrijk Huis begrijpt dat wel en organiseert sinds 2017 de Kids Ski Week in Tignes.

Kids Ski Week in de meivakantie: sneeuwzeker, mooi weer

Frankrijk is uitermate geschikt om nog tot laat in het seizoen te gaan skiën. De gebieden liggen hoog (ver boven de 2.000 meter), de sneeuw is tot ver in mei nog prima, er zijn diverse gletsjers omgetoverd tot zomerskigebieden en de prijzen zijn einde seizoen extra interessant. En dan hebben we het nog niet eens over het mooie weer tijdens een wintersport in april en mei.

skiles tijdens Kids Ski Week in Tignes
Skiles tijdens de Kids Ski Week.

Top skigebied Tignes & Val d’Isère

In Tignes zijn veel leuke activiteiten voor kinderen. Naast de skimogelijkheden zijn er onder meer een ijsbaan en kan je sleetje rijden. De Nederlandstalige skilessen worden gegeven door de skischool ESF. Een instituut in Frankrijk waar de opleiding tot skileraar 6 seizoenen duurt! Het skigebied van Tignes en Val d’Isère – voorheen Espace Killy – heeft maar liefst 310 km. aan pistes tussen grofweg de 1500 en de 3300 meter. En zelfs als op 1 mei Val d’Isère de deuren sluit blijft er in Tignes nog behoorlijk wat over. Het gebied is sneeuwzeker, we zeiden het al, hoog en de skiroutes die je kunt maken eindeloos. Niet alleen voor ski-cracks maar ook voor de mindere goden.

nog genoeg sneeuw in mei
Nog genoeg sneeuw in mei.

Hoe werkt zo’n Kids Ski Week?

Niets moet en alles mag. Het belangrijkste is dat de kinderen goede skiles krijgen (6 dagen lang, elke dag van 09 uur tot 12 uur) en dat daardoor de ouders ook elke dag de tijd hebben om lekker te skiën. Na de lunch is er nog tijd om samen met het gezin – of met nieuw gemaakte vriendjes en vriendinnetjes te skiën. De Kids Ski Week is een relaxte week naar de sneeuw met een groep gelijkgestemden, de kinderen samen op skiles, geen druk groepsprogramma maar gewoon lekker skiën! De belangrijkste zaken (appartement, skipas, Nederlandstalige skiles voor de kids), gevulde boodschappentas bij aankomst geregeld en we nemen de ouders een ochtends mee door het skigebied en laten hen de leukste pistes en restaurants zien, een welkomstborrel bij aankomst en verder niets…

Kids Ski Week rustige pistes
Lange brede afdalingen.

COVID-SKI?

Gaan we deze winter nog skiën? Een vraag die elke dag aan ons wordt gesteld. Heel eerlijk: we weten het niet. In september vorig jaar dachten we dat we in december in de sneeuw zouden zitten. Intussen is het medio januari en blijven de Franse skiliften tot einde van de maand gesloten. De verwachting is dat wintersport in februari ook nog niet kan. Maar eind april is nog 3 maanden (ver) weg en met alle vaccins hebben we goede hoop dat we deze winter toch nog even naar de sneeuw kunnen. Ben jij erbij? Kijk voor meer informatie over de Kids Ski Week op de website van het Frankrijkhuis.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Review: Colmar skikleding voor dames getest tijdens de wintersport
Ook interessant
LIVE: zo mooi en leeg zijn de pistes van Flachau tijdens de lockdown