Morgen is de laatste dag van de zomer. En wanneer de weersverwachtingen uitkomen, krijgen we een winterse start van de herfst. Er wordt namelijk een flink pak sneeuw verwacht. Op sommige plekken wordt wel 80 centimeter verwacht. De sneeuwgrens kan daarbij lokaal zakken tot ongeveer 1.000 meter. Dat betekent niet alleen witte bergtoppen, maar zelfs sneeuw in de dorpen en dalen!

Nu nog prachtig nazomer weer

Het is een behoorlijke verrassing dat het volgende week (mogelijk) gaat sneeuwen. Vandaag was het nog prachtig nazomer weer. Wij waren op de Rittisberg in Ramsau am Dachstein. Daar was het zonnig en warm. Perfect nazomerweer en ideaal om te wandelen. Als de weersverwachting uitkomt, is alles wat je op de foto hieronder ziet volgende week wit. We zijn benieuwd!

Prachtig nazomer weer in Ramsau am Dachstein.
Prachtig nazomer weer in Ramsau am Dachstein.

Volgend weekend: sneeuw en kou

Toen we zojuist de weersvoorspellingen voor deze week bekeken, maakte ons hart een klein sprongetje. De winter komt er aan! Komend weekend dalen de temperaturen tot onder het vriespunt en wordt er in Oostenrijk zo’n 30 cm sneeuw verwacht. Helaas zal het in de meest dalen nog niet sneeuwen, maar regenen. Daarvoor zijn de temperaturen nog net te hoog. Alleen in de hoger gelegen skigebieden zoals Obertauern, Zauchensee, Gargellen en Kühtai kan het tot in het dorp sneeuwen.

weersverwachting
Weersverwachting voor Obertauern (bron: wetter.at)

Waar gaat het sneeuwen?

In de hele Alpenregio wordt komende weekend sneeuw verwacht. Waarschijnlijk valt de meeste sneeuw in Frankrijk. Omdat de verwachting een week vooruit is, is het moeilijk om te voorspellen is hoeveel sneeuw er precies valt. Hieronder staan de 10 skigebieden waar op dit moment de meeste sneeuw verwacht wordt.

Sneeuwverwachting komende week (bron: wepowder.nl)

Mooi op tijd voor de gletsjers

De sneeuwval komt mooi op tijd voor de gletsjerskigebieden. Komende week gaan bijvoorbeeld de skigebieden Stubaier gletsjer en Sölden open. Door de verse sneeuw kunnen er misschien wel meer pistes open dan gepland. We zijn benieuwd! Met deze sneeuwverwachting wordt een wintersport in de herfstvakantie in ieder geval een stuk aantrekkelijker.

Wintersport in Stubai
Komend weekend gaat ook de Stubaier Gletsjer open.

Heb jij je wintersport vakantie al geboekt?

De eerste sneeuwdump van het seizoen staat op de kaarten. Een heerlijk vooruitzicht en voor veel mensen de start van het winterseizoen. Hoe zit dat bij jou? Heb jij de wintersport 2021 al geboekt? Is je uitrusting al compleet? Voor iedereen, die net als wij, ook zo geniet van de voorpret op het komende winterseizoen staan hieronder een aantal informatieve en inspirerende artikelen.

zonnige wintersport in Obertauern drie mensen op de piste
Het wintersportseizoen ’20-’21 gaat beginnen!
Wintersport en corona

Door het coronavirus wordt komende winter, anders dan anders. Een ding lijkt gelukkig zeker: de skigebieden blijven gewoon open. Wel gelden er een aantal voorzorgsmaatregelen. Zo zal de de après ski een stuk rustiger worden en wordt een buff een onmisbaar item van je wintersport outfit. Voor iedereen die meer informatie over komend wintersportseizoen zoekt, staan hieronder de belangrijkste artikelen over corona en wintersport.

Op de hoogte blijven?

Natuurlijk houden we onze lezers op de hoogte van de actuele situatie in de skigebieden. Wil jij op de hoogte blijven van de komende sneeuwdump en de nieuwste coronamaatregelen? Volg ons dan via social media:

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Review: Lidl skihelm getest
Ook interessant
Wintersport in de herfstvakantie